Urheilu

Steelersin Ville Lastikka loisti jälleen salibandyn MM-kisoissa – "Paljon luotiin paikkoja"

Steelers-hyökkääjä jatkoi siitä mihin jäi Tanska-pelissä, kun Suomi kukisti myös Norjan ja eteni MM-puolivälieriin.
Ville Lastikka on esiintynyt edukseen salibandyn MM-kisoissa. KUVA: All Over Press

Steelers Hämeenlinnan Ville Lastikka on ollut Suomen tehokkain pelaaja kolmessa alkulohkon ottelussa salibandyn MM-kisoissa Prahassa.

22-vuotias hyökkääjä iski tehot 1+2 ja nosti yhteispistemääränsä lukemiin 3+3, kun Suomi kukisti tiistai-iltana Norjan lukemin 9–1 (3–0, 1–0, 5–1).

Voitollaan Suomi varmisti alkulohkon kakkossijan ja eteni suoraan perjantain puolivälieriin.

– Ehjä kokonaisuus ja ryhdikkäämpää kuin Tanska-pelissä. Nyt ymmärrettiin puolustaa myös omaa päätä ja kaikki ketjut pystyivät pelaamaan joukkueena, päävalmentaja Petteri Nykky kommentoi.

 

Valmennusjohto oli muuttanut hieman kokoonpanoa Tanska-ottelun jälkeen ja Lastikka pelasi avauspelin tavoin yhdessä Classic-kaksikko Jussi Pihan ja Joonas Pylsyn kanssa takanaan puolustajat Tatu Väänänen ja Mika Kohonen.

Kolmosketju takoi neljä Suomen viidestä ensimmäisestä maalista ja kruunasi tehoillan viimeistelemällä loppulukemat.

Ville Lastikka oli jälleen elementissään ja kentän näkyvimpiä pelaajia.

– Kiva oli pelata poikien kanssa. Paljon luotiin paikkoja ja hyvä, että tuli myös maaleja. Olimme paljon pallollisena ja kierrätettiin syvällä. Sen myötä tuli ykkösluokan maalipaikkoja, Lastikka kertasi.

– Pikku hiljaa tässä parempaan päin menee, kun Tanska-ottelussa sain ekan maalin alta pois. Eka peli oli meillä heti kova, mutta nämä kaksi muuta ovat olleet pallollisen pelin harjoittelua. Nyt ladataan akkuja ja perjantaina sitten mennään taas.

 

Joukkueen kuopus laukoi avauserässä pallon ylärimaan ja pohjusti hienolla syötöllä Pihan (2+0) viimeistelemän 3–0-maalin.

Toisessa erässä Suomi piti edelleen palloa ja pyöritti, mutta Norjan tiiviin puolustuksen seasta ei juuri paikkoja auennut.

Paras paikka tuli Lastikalle, joka ei onnistunut läpiajosta, mutta ohjasi jatkotilanteesta Kohosen (0+2) vedon maaliin. 4–0-osuma oli erän ainoa maali.

Heti päätöserän alussa Lastikka taisteli irtopallon ja siirsi sen Pylsylle (2+1), joka laukoi illan toisen maalinsa.

– Hyvä koostumus meillä, Piha on ketjukaverini seurajoukkueesta ja Lastikka on nuori nälkäinen kaveri, jonka kanssa on loistava pelata, Pylsy kiitteli.

Kaikki pelit samassa koostumuksessa pelannut Classic-viisikko ei ollut parhaimmillaan, mutta kahdesti tutkapari Sami Johansson (2+0) ja Eemeli Salin (0+2) onnistui murtamaan Norjan puolustuksen.

Suomen uusittu ykkösketju sai maalihanansa auki vasta viimeisellä kympillä, kun Lauri Kapanen ja Miko Kailiala (1+1) onnistuivat.

Suomen alkulohkon voittoon eteni puhtaalla pelillä Ruotsi, joka päätöspelissään kuritti Tanskaa peräti 25–0. HäSa

Päivän lehti

23.1.2020