Urheilu

Steelersin ykköspistetykki Nico Jonaeson selvinnee kolhustaan säikähdyksellä – “Pitäisi pelata torstain ratkaisuottelussa”

Steelersin paras pistemies Nico Jonaeson pystynee pelaamaan Salibandyliigan playout-vaiheen ratkaisuottelussa, vaikka käveli vielä keskiviikkona keppien avulla.
Nico Jonaeson pelaa näillä näkymin Karhuja vastaaan torstaina. Kuva: Riku Hasari
Nico Jonaeson pelaa näillä näkymin Karhuja vastaaan torstaina. Kuva: Riku Hasari

Steelersin päävalmentaja Petri Kemppaisen sydän oli pompata kurkkuun tiistai-iltana, kun hänen tähtipelaajansa ja Steelersin paras pistemies Nico Jonaeson soitti kertoakseen, että hän on loukannut jalkansa.

Jonaeson oli ollut harjoittelemassa Steelersin toisen tähtipelaajan, Ville Lastikan, kanssa. Jonaeson oli astunut Lastikan nilkan päälle.

Lastikka selvisi vaurioitta, mutta vasenta jalkaansa loukannut Jonaeson joutui kävelemään keskiviikkona varotoimenpiteenä keppien avulla. Hänen pitäisi kuitenkin pystyä pelaamaan torstaina teippien avulla.

– Pojat olivat jääneet keskenään pelaamaan ja oli käynyt niin, että Nico astui Lastikan jalan päälle. Se oli vähän venähtänyt ja alkanut turpoamaan, mutta kuulemma hän pystyy teipillä pelaamaan torstaina, Kemppainen kertoo.

– Lääkäri määräsivät kepit sen vuoksi, että verenkierto kulkisi, mutta jalkaan ei tulisi painoa. Viimeisen infon mukaan hänen pitäisi pystyä pelaamaan, mutta ainahan näissä on se jos. Kylmä- ja kuumahoidolla turvotuksenkin pitäisi laskea.

 

Kemppainen voi nyt suhtautua asiaan jo hieman kevyemmin mielin, mutta tuplakatastrofi oli lähellä, mikäli molemmat ykköspyssyt olisivat loukkaantuneet ratkaisevan ottelun alla.

– Eilen sanoin Nicolle, että toivottavasti tämä oli herja, mutta ei se ollut. Sehän siinä olisikin ollut oikea markan vitsi, jos molemmat olisivat soittaneet huonoja uutisia, Kemppainen veistelee.

Steelers kohtaa torstaina kello 18.30 kotisalissaan Elenia-areenassa Karhut kolmannessa playout-ottelussa. Steelers johtaa sarjaa voitoin 2–0 ja voi voitolla varmistaa paikkansa Salibandyliigassa.

– Onneksi nyt on sanottu, että hän pystyy pelaamaan – siihen on nyt luotettava vaikka olemme varautuneet kaikkeen. Sitkeänä kaverina hän varmasti tekee kaikkensa, että voi pelata. HäSa