Urheilu

Suomalaisilla epäonnea Otepään viesteissä

Suomalaisilla oli epäonnea Viron Otepäässä, jossa ampumahiihdon IBU-cupin osakilpailu päättyi sekaviesteihin.

Ahveniston Ampumahiihtäjien Jessika Rolig kilpaili pariviestissä yhdessä Jaakko Rannan kanssa, mutta kisa päättyi keskeytykseen. Voiton vei Venäjän pari Anna Nikulina ja Yury Shopin.

– Ekan kierroksen mutkalaskussa porukkaa kaatui eteeni ja kun koitin väistää, ajauduin turvaverkkoihin. Molemmat sauvat katkesivat. Hiihdin oman osuuteni loppuun että Jaakko pääsi matkaan, mutta en sitten enää lähtenyt toiselle osuudelleni kun otti sen verran kovasti tärskyä, Rolig kertoi.

Sekaviestissä (2x6km ja 2×7,5km) Suomen viesti päättyi hylkäykseen, eikä AAH:n Matti Hakala päässyt edes matkaan kolmannelle osuudelle.

Avausosuudella Venla Lehtonen ampui lippaalta nollat molemmilta paikoilta, mutta toisella osuudella Johanna Pykäläinen joutui kiertämään neljä sakkokierrosta ja tuli kiinni ajetuksi. Koska hän ei keskeyttänyt vaan hiihti vaihtoon, Suomi hylättiin. Ykkönen oli Norja.

– Johannalla oli paha astmakohtaus ja se ilmeisesti sekoitti ladulla ja ampumapaikalla, Hakala selitti.

– Minulle Otepään henkilökohtaiset matkat olivat samanlaista kuin koko kausi eli ihan hyvää ammuntaa, mutta hiihto huonoa. Kahden viikon päästä on ampumahiihdon SM-kisat, sitten maastohiihdon SM-kisoissa vapaa kymppi ja Ylitorniossa vielä 50 kilometriä vapaalla tyylillä. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

28.5.2020