Urheilu

Suomalaisnelikkö meloi välieriin

Vanajaveden Vesikoiden Otto Sivula on mukana Suomen nelikössä, joka eteni sunnuntain välieriin melonnan maailmancupin toisessa osakilpailussa Saksan Duisburgissa.

Suomi oli 500 metrillä alkueränsä viides ajalla 1.25,410. Muut nelikön jäsenet ovat Miika Nykänen, Jeremy Hakala ja Joona Mäntynen. Erävoittoon meloi Saksa (1.22,03) ennen Portugalia (1.22,259) ja Serbiaa (1.24,219).

Suomelle Duisburgin nelikkökisa on kauden ensimmäinen, sillä toukokuun alussa ennen Kööpenhaminan kansainvälistä kisaa Nykänen loukkasi polvensa ja hänen toipuminen siirsi kauden avausta.

Viikko takaperin Sivula meloi Mäntysen kanssa kaksikkoa Puolan maailmancupin avauskisassa ja he olivat 200 metrin A-finaalin seitsemänsiä.

– Tuo kaksikkomme toimii hyvin ja suoritus Puolassa oli todella hyvä, en odottanut niin pientä eroa kärkeen. Täällä aikataulujen takia kaksikkokisa piti valitettavasti jättää väliin, koska haluamme testata nelikkoamme, ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen kertoi.

Sunnuntaiaamun kolmesta välierästä kustakin yhdeksästä miehistöstä etenee kolme parasta A-finaaliin ja sijat 4–6 B-finaaliin.

Alkueräaikojen perusteella suomalaisten pitäisi parantaa aikaansa vain 0,45 sekuntia B-finaalipaikkaan ja A-finaaliin 2,4 sekuntia. HäSa

Päivän lehti

28.1.2020