Urheilu

Suomela ratkaisi avausosan JYP:lle

Hämeenlinnan Pallokerho hyvä alku ei tällä kertaa riittänyt ensimmäiseen puolivälierien voittoon jääkiekkoliigan pudotuspeleissä. Kotijoukkue JYP ei hätkähtänyt HPK:n kahden maalin johdosta, vaan nousi lopulta 3–2 (0–1, 1–1, 1–0) -jatkoaikavoittoon.

Ensimmäistä jatkoerää ei pelattu kovin pitkään ennen voittomaalia. Niko Kapasen maila osui keskialueen aloituksessa Antti Suomelan kasvoihin ja JYP pääsi ylivoimalle. Kerhon mainiosti pelannut ja neljä kertaa kolmen erän aikana liigan runkosarjassa tuhoja tehneen JYP-ylivoiman nollannut alivoima ei enää viidettä kertaa paineen alla kestänyt. Ironisesti juuri Kapasen mailasta kasvoihinsa osuman saanut Suomela niittasi kotijoukkueelle voittomaalin ajassa 63.18.

– Olihan meilläkin paikkoja jo alussa, mutta niin oli HPK:llakin ja se teki maalit alkuun. Otimme itseämme niskasta kiinni ja tiesimme, että saamme voittoon tarvittavat paikat. Laitoimme yksinkertaisesti vain paikoista sisään, maalintekijä Suomela sanoi.

Kultakypärän mukaan JYP ei suunnitellut jatkoerän ylivoimaansa uusia kuvioita.

– Ei siinä oikein mitään puhuttu. Itse yritin vain puhallella verta pois, että olisi tullut enemmän jäähyä. Tällä kertaa ei tullut, mutta hyvä että saimme voittomaalin.

Kolmen ensimmäisen erän aikana HPK:n tehoista vastasi juuri Kapasen johtama kokenut kolmikko, jossa laidoilla pelasivat Janne Lahti ja Eero Somervuori sekä ketjun takana molempien maalien aikana puolustanut pari Joonas Lehtivuori–Petteri Nikkilä.

Ensimmäisessä maalissa Lahti pelasi kiekon siniviivaan Lehtivuorelle, jonka laukauksen Somervuori ohjasi taidokkaasti Juho Olkinuoran vartioimaan JYP-maaliin. Myös toinen Kerhon maali oli komea, mutta tyystin erilainen. Vierasjoukkue karkasi 3–2-ylivoimahyökkäykseen ja kapteeni Kapanen pelasi kiekon takaviistoon Lehtivuorelle, jonka laukaus painui tolpan juuresta ohi Olkinuoran.

– Ihan hyvinhän me pelasimme alussa, mutta sitten jäähyt sotkivat peliämme mitä pidemmälle ottelu eteni. Olimme lähellä tänään ja perjantaina pelataan uudelleen, mietti HPK:n avausmaalin tehnyt Somervuori.

Somervuori muistutti, että Kerholla on vastassa kivikova joukkue.

– JYP pelaa kovaa peliä, tulee päälle ja toimittaa kiekkoa maalille. Se on kovin mahdollinen vastustaja, mutta emme olleet tänään parhaimmillamme ja pystymme parantamaan. Silti olimme noinkin lähellä. Uskon, että sarjasta tulee meille vielä hyvä, Somervuori arveli.

Kovin kauan HPK:n kahden maalin johto ei kuitenkaan kestänyt. Michal Miklik herätti kotiyleisön ensimmäisen kerran vain 58 sekuntia Lehtivuoren maalista. Maaliahneen hyökkääjän rannelaukaus painui Emil Larmin olkapään yli Kerhon maaliin.

HPK:n johto kesti pitkään, mutta ei lopulta lähellekään riittävän pitkään. JYP ajoi pelin edetessä vieraansa koko ajan enemmän puolustuskannalle. Kertaalleen kotijoukkueen maalia tarkisteltiin viiden minuutin ajan videoltakin, mutta lopulta videolta tuomittiin, että maali oli siirtynyt pois paikaltaan ennen kuin kiekko oli yli maaliviivan.

Sami Niku kilautteli vielä kertaalleen HPK-maalin tolppaakin ennen kuin kotiyleisö riemuitsi toisen kerran. JYP:n paine kasvoi lopulta HPK:n päädyssä liian pahaksi ja kokenut Juha-Pekka Hytönen pääsi tasoittamaan Jane Tavin ja Miklikin syötöstä.

Kolmannen erän lopussa Kerhokin pääsi taas hyökkäämään, kun JYP:n paine ei tullut enää tasatilanteessa yhtä voimalla HPK:n päätyyn, eikä vieraiden kolmas maalikaan pariin otteeseen kovin kaukana ollut. Lähellä kävi myös JYP, mutta lopulta peli eteni jatkoajalle. HäSa

Katso videoHPK:n molempiin maaleihin syöttöpisteen saaneen Janne Lahden haastattelu osoitteessa www.hameensanomat.fi

Asiasanat

Päivän lehti

6.6.2020