fbpx
Urheilu Riihimäki

Suomelle makeaa MM-karsinnoissa – Lohkokärki Kreikka kaatui Riihimäellä

Nico Rönnberg osoitti jälleen kerran kuuluvansa eurooppalaisen käsipallon eliittiin. Cocksin pelaaja latoi 11 maalia Kreikan maaliverkkoon. Kuva: Jari Kohonen
Nico Rönnberg osoitti jälleen kerran kuuluvansa eurooppalaisen käsipallon eliittiin. Cocksin pelaaja latoi 11 maalia Kreikan maaliverkkoon. Kuva: Jari Kohonen

Suomen maajoukkue lähti päättäväisenä pelastamaan viimeistä oljenkortta käsipallon MM-esikarsinnoissa. Sunnuntaina Riihimäellä lohkokärki Kreikka olisi voinut onnistuessaan karata jo tavoittamattomiin, mutta sinnikäs Suomi ryösti pisteet maalein 32–28 (16–14).

Suomen voitto muutti kakkoslohkon asetelmat kimuranteiksi. Suomi on edelleen lohkon kolmas, mutta Kreikka on tasapisteissä Israelin kanssa ainoastaan kahden pisteen päässä. Vain maalilla Suomen kotonaan päihittänyt Israel saapuu keskiviikkona Riihimäelle. Kamppailu on molemmille tärkeä, sillä voittaessaan Suomi nousisi Israelin ja Kreikan kanssa jo tasapisteisiin. Vain lohkon ykkönen jatkaa karsintojen seuraavaan vaiheeseen.

Suomi oli torstaina kärsinyt suurinumeroisen tappion Ateenassa, joten lähtökohdat sunnuntain otteluun eivät olleet ruusuiset. Niinpä pelin alku oli tunnustelevaa. Suomen onnistui välttää edellisen kohtaamisen kaltainen romahdus, johon vieraspeli suli jo avausjaksolla.

Nyt Kreikka käväisi muutaman kerran maalin johdossa, minkä Suomi heti kuittasi. Jakson lopussa sinivalkoiset rakentelivat Nico Rönnbergin ja Teemu Tammisen johdolla pientä irtiottoa. Kotijoukkueen kahden maalin taukojohto kuvasi hyvin kentän voimasuhteita.

Toisella jaksolla suomalaiset pistivät lisää puita uuniin ja zorbas soi nyt entistä epävireisemmin. Riihimäen Cocksin riveissä Mestareiden Liigassa marinoituneet Rönnberg, Tamminen ja Roni Syrjälä eivät ole kuvia tottuneet kumartelemaan. Suomi-paidassakin kolmikko onnistui pyörittämään peliä tavalla, joka oli yksinkertaisesti liikaa Kreikalle.

Suomen peli nojasi pitkälti Riihimäen Cocksin pelaajiin. Rönnberg viimeisteli maaleista 11, Tamminen yhdeksän ja Syrjälä kolme.

Max Granlund onnistui neljä, Ian Martin kolme ja Robin Sjöman kaksi kertaa. Onnistuneen hyökkäyspelin pohja valettiin kuitenkin puolustuksen päälle, mitä myös maalitykki Rönnberg alleviivasi herkullisen voiton jälkeen.

– Nyt saimme puolustuksen ja maalivahdit mukaan, mikä on todella tärkeää. Jos ne eivät toimi, emme saa kontraamalla niitä helppoja maaleja, joita tänään saimme, Rönnberg vertasi.

Suomen ainoa suvantohetki osui viimeiselle kymmenminuuttiselle.

– Niin siinä helposti käy, kun tilanne näyttää olevan hallinnassa.

– Pitäisi olla enemmän malttia. Nyt Kreikka avasi vähän puolustusta ja me mentiin liian kiireellä niihin paikkoihin, jolloin tuli pahoja pallonmenetyksiä, Rönnberg kuvaili.

Myös Tamminen oli kokonaisuuteen tyytyväinen.

– Hyvä naamanpesu täällä Kreikan pelin epäonnistumisen jälkeen. Nyt kaikki oli parempaa kuin siellä. Sinne lähdettäessä oli vain yksi treeni alla, joten pitkien lentomatkojen jälkeen ei oltu parhaimmillamme, Tamminen summasi. STT

Menot