Urheilu Hämeenlinna

Suomen alle 17-vuotiaat pojat toivat kotiin PM-hopeaa Norjasta

Tigersin juniorit amerikkalaisen jalkapallon PM-kisoissa.
Akusti Saarinen (vas.) ja Jaakko Jokinen ovat Hämeenlinnan Tigersin pelaajia ja olivat mukana Norjassa U17-maajoukkueessa. Kuva: Aleksi Kokkonen
Akusti Saarinen (vas.) ja Jaakko Jokinen ovat Hämeenlinnan Tigersin pelaajia ja olivat mukana Norjassa U17-maajoukkueessa. Kuva: Aleksi Kokkonen

Amerikkalaisen jalkapallon alle 17-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruusturnaus järjestettiin tänä vuonna lokakuun puolivälissä Norjan Melsomvikissä.

Suomi eteni finaaliin Ruotsia vastaan, mutta koki 7–13-tappion. Viime vuonna Suomi sijoittui toiseksi, myös silloin vastustajana oli Ruotsi.

Hämeenlinnan Tigersia joukkueessa edustivat Jaakko Jokinen ja Akusti Saarinen. Saarinen pelasi hyökkäyksen linjamiehenä ja Jokinen pelinrakentajana.

 

Maajoukkueeseen on vaikea päästä. Ennen joukkueen valintaa kaikille halukkaille järjestetään keväällä avoin leiri. Syksyllä järjestettävälle toiselle leirille kutsuttiin tänä vuonna noin 70 pelaajaa, joista karsittiin vielä joukkue viimeistelyleirille.

Lopulliseen joukkueeseen valitaan noin 50 pelaajaa ja valmentajia on kymmenkunta..

– En ole ennen ollut maajoukkueessa ja oli hienoa päästä kokemaan maajoukkueen meininki, Saarinen kertoo.

– Maajoukkuekokemus oli erittäin silmiä avaava. Olen ennen ollut leireillä, mutta nyt ensimmäistä kertaa varsinaisessa joukkueessa, Jokinen sanoo.

Tiukka finaali ratkesi ruotsalaisten saamaan syötönkatkoon, joka katkaisi Suomen hyökkäyksen.

– Häviö tietenkin aina harmittaa, mutta kyllä hopeasta saa olla ylpeä, Saarinen pohtii.

Finaalissa yhden maalin heittäneen Jokisen mielestä tulos oli hyvä.

– Maajoukkuefinaali tuntui täysin erilaiselta verrattuna perinteiseen sarjan finaaliin, sillä paikan päällä oli melkoinen mekkala, Jokinen muistelee. HäSa

 

Kirjoittaja on Kaurialan koulun 9. luokkalainen, joka on tet-harjoittelussa Hämeen Sanomissa.