Urheilu

Suomen alle 19-vuotiaat vireessä Kaurialassa – Kreikka nurin ryhdikkäällä pelillä

U19-maajoukkue otti makean voiton Kreikasta.
Suomen maalintekijä, SJK-lupaus Maximo Tolonen harhautti Kreikan Alexandros Gkargkalatzidisin Kaurialassa pelatussa U19-maaottelussa.

Suomen U19-maajoukkueen esiintyminen Kreikkaa vastaan torstaina Kaurialassa jätti hämeenlinnalaiskatsojille varmasti hyvän maun suuhun. Raikkaalla peli-ilmeellä pelannut Suomi oli ottelun hallitsevampi osapuoli, ja Kreikan kovasta loppurutistuksesta huolimatta voitto kirjattiin lopulta Suomelle lukemin 1–0.

Pelin alku oli Kreikalta vahvaa peliä, eikä Suomi meinannut saada koneitaan käyntiin. Vartin pelin jälkeen Suomi otti pelin hallin itselleen, ja palkinto hyvästä pelistä tuli vajaan puolen tunnin kohdalla, kun Maximo Tolonen tykitti Suomen 1–0-johtoon. Enoch Banza tarjoili komean kantapääsyötön maaliin.

Kovalla työllä hankittu johto meinasi kuitenkin valua muutaman minuutin päästä hukkaan, kun Banza rikkoi kreikkalaishyökkääjää Suomen rangaistusalueella, ja pallo vietiin rangaistuspilkulle. Siinä vaiheessa ratkaisurooliin nousi Suomen maalissa pelannut Rasmus Leislahti, joka otti komean torjunnan.

– Se oli loistava torjunta Rasselta siinä tilanteessa, Suomen päävalmentaja Kai Nyyssönen suitsutti.

Leislahti oli muutenkin mies paikallaan Suomen maalilla, sillä hän otti monta hyvää torjuntaa ottelussa.

22 pelaajan ryhmän Kreikka-maaotteluihin nimennyt Nyyssönen oli mielissään suojattiensa otteista, ja pelin saldo jäi päävalmentajan papereissa selkeästi positiivisen puolelle.

– Tehtiin minun mielestä hyvin niitä asioita, mitä oltiin harjoiteltu. Uskon, että meillä oli pelin selkeästi paremmat paikat. Niistä aina puhutaan suomalaisessa jalkapallossa, että maalipaikat pitäisi pystyä käyttämään paremmin hyväkseen. Mutta erittäin tyytyväinen olen tähän joukkueeseen, Nyyssönen sanoi.

Suomi ja Kreikka kohtaavat tällä viikolla kahdesti, ja torstain peli oli näistä ensimmäinen. Toinen kohtaaminen on ohjelmassa sunnuntaina Eerikkilässä. EM-karsintoihin valmistautuva Suomen joukkue kokoontui vasta tiistaina, ja se ehti harjoitella kolme kertaa ennen torstain peliä.

– Pojilla oli alussa jalat vähän raskaana, kun olemme olleet aika paljon kentällä parina viime päivänä. Sunnuntaina pallollisen pelin pitää olla kunnossa ja puolustuspelaamisen pitää näyttää edelleen vähintään tuolta, ettei jouduta tuollaiseen loppupuristukseen, mihin tänään jouduttiin. Mutta olen todella tyytyväinen tuohon poikien yhteiseen työhön, mitä he tänään tekivät, Nyyssönen korosti.

Kreikka-maaottelut ovat Suomen joukkueen viimeinen tapahtuma ennen lokakuussa Virossa pelattavaa EM-alkukarsintaturnausta. Suomi kohtaa karsinnoissa Tanskan, Italian ja Viron. HäSa

Päivän lehti

23.1.2020