Urheilu

Suomen lentisnaiset lähellä jymy-yllätystä – EM-emäntä Turkki voitti vasta viidennessä erässä

Lentopallonaisille toinen tappio, mutta kaksi erävoittoa maailman huippuihin kuuluvasta Turkista
Hämeenlinnan Lentopallokerhon Suvi Kokkonen (oik.) hyökkäsi säälimättä Turkin Zehra Günesiä ja Cansu Özbayta vastaan. Kuva: SEDAT SUNA
Hämeenlinnan Lentopallokerhon Suvi Kokkonen (oik.) hyökkäsi säälimättä Turkin Zehra Günesiä ja Cansu Özbayta vastaan sunnuntai-iltana. Kuva: SEDAT SUNA

Suomen naisten lentopallomaajoukkue esitti lauantai-iltana parastaan Euroopan mestaruusturnauksen toisessa ottelussaan. Suomi haastoi Ankarassa kisojen järjestäjämaata Turkkia loppuun asti, mutta hävisi lopulta erin 2–3 (24–26, 15–25, 25–20, 25–21, 10–15).

Alkukesän Kansojen liigassa parhaana eurooppalaisena neljänneksi yltänyt Turkki kuuluu EM-lentopallon suurimpiin suosikkeihin, mutta selvää yliotetta se ei Suomesta saanut kuin vasta ottelun ratkaisuhetkillä.

Suomi taas pelasi jopa kotijoukkuetta parempaa torjunta-puolustuspeliä. Paljon kertoi, että Suomi voitti torjuntapisteet 13–10.

Ensimmäisessä erässä Suomella oli jopa yksi eräpallo, mutta toisessa Turkki latoi erän kuusi viimeistä pistettä. Sitten alkoi Suomen takaa-ajo, eikä Turkki löytänyt rauhaa peliinsä kuin vasta katkaisuerän alussa.

Pistetilastossa ylivoimainen oli Turkin yleispelaajatähti Ebrar Karakurt 26 pinnallaan (+16). Tasaisesti joukkueena pelanneesta Suomesta eniten pisteitä latoi hakkuri Piia Korhonen (19/+15) perässään yleispelaaja Suvi Kokkonen (16/+8).

Hämeenlinnan Lentopallokerhoa edustava Kokkonen oli isossa roolissa vastaanotossa. 19-vuotias laituri nosti yli puolet Turkin aloitussyötöistä 40 prosentin tarkkuudella. Kokkonen oli myös Suomen ykkössyöttäjä kahdella ässällään 22 syötöllä.

Suomi pelasi käytännössä koko ottelun samalla seitsikolla, johon kuuluivat lisäksi erinomaisesti pelannut libero Roosa Koskelo (vastaanotto 63 %), keskitorjujat Roosa Laakkonen (pisteet 14/+11) ja Michaela Madsen (8/+6), yleispelaaja Salla Karhu (12/+11) ja passari Kaisa Alanko (6/+5). Keskipelaaja Anna Czakan pelasi syöttövaihdot neljässä erässä, tuloksena kaksi ässää.

Hämeenlinnan toinen yleispelaaja Emmi Riikilä istui koko ottelun joukkueen penkillä peliasuun pukeutuneena, mutta oikea nilkka tukevasti paketoituna. Riikilä loukkaantui perjantain avausottelussa Serbiaa vastaan.

Suomi on pisteestä huolimatta yhä A-lohkon viimeisenä kahden tappion jälkeen, mutta se on kohdannut lohkon kaksi suurmaata Serbian ja Turkin.

Sunnuntaina Suomella on edessään alkulohkon kenties tärkein ottelu, kun joukkue kohtaa iltapelissä Kreikan. Euroopan rankingissä Suomen takana oleva Kreikka kukisti lauantaina Ranskan 3–0.

Päivän lehti

26.2.2020