Urheilu Paide

Suomen lentopallonaiset voittivat Viron kerran, hävisivät kahdesti

Daniela Öhman ja ex-kerholaiset runkona kolmannessa Viro-ottelussa
Suvi Kokkonen hyökkäsi Viroa vastaan EM-karsinnassa Hämeenlinnassa viime vuonna. Kuva: Tomi Vesaharju
Suvi Kokkonen hyökkäsi Viroa vastaan EM-karsinnassa Hämeenlinnassa viime vuonna. Kuva: Tomi Vesaharju

Suomen ja Viron naisten lentopallomaajoukkueet pelasivat kolme tiukkaa harjoitusmaaottelua Viron Paidessa keskiviikosta perjantaihin. Viro oli otteluissa lopulta parempi voittamalla kaksi viimeistä.

Kolmannen epävirallisen maaottelun Viro voitti erin 3–0 (25–23, 26–24, 26–24).

– Viro on inhottava vastustaja, joka pystyy pelaamaan tehokkaasti huonon vastaanotonkin jälkeen, päävalmentaja Tapio Kangasniemi arvioi Lentopalloliiton tiedotteessa.

– Meillä näkyi täällä peleissä se, että yhteinen valmistautumisaika on ollut lyhyt. Pelityyli meillä on sillä tavalla herkkä, että jos yhteydet ei pelaa kaikilla osa-alueilla, niin peli muodostuu usein vuoristoratamaiseksi selviytymistaisteluksi.

Hämeenlinnan Lentopallokerhon Daniela Öhman oli Suomen seitsikossa ja teki tehot 7/+6. Entiset hämeenlinnalaiset Piia Korhonen ja Suvi Kokkonen olivat Suomen ykkösiskijöitä 12 ja 11 pisteellään.

Öhmanin keskitorjujaparina suurimman osan ottelusta pelasi niin ikään Lentiskerhosta tuttu Michaela Madsen. Hän teki yhdeksän pistettä.

WoVosta Kuusamoon siirtynyt Viivi Pyhäjärvi oli ensimmäisen maaottelukomennuksensa päätteeksi Suomen tehokkain hyökkääjä ja teki 10 pistettä.

Hämeenlinnan Emmi Riikilä ja Yasmine Madsen olivat Suomen seitsikossa torstaina, mutta perjantaina he pelasivat vain muutaman pallon. Madsen teki yhden pisteen.

Menot