fbpx
Urheilu

Suomen maajoukkueen Awak Kuier varattiin toisella varausvuorolla WNBA:ssa

Suomen naisten koripallomaajoukkueen pelaaja Awak Kuier on varattu WNBA:ssa toisella varausvuorolla. Kuierin varasi Dallas Wings.
Suomen naisten koripallomaajoukkueen pelaaja Awak Kuier on varattu WNBA:ssa toisella varausvuorolla. Kuierin varasi Dallas Wings. Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Dallas Wings aloitti koripalloliiga WNBA:n varaustilaisuuden odotetusti torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa. Se valitsi ensimmäisellä vuorollaan Charli Collierin Texasin yliopistosta ja suomalaisen Awak Kuierin varaustilaisuuden kakkosena.

Ragusassa Italian pääsarjaa pelaava Kuier valvoi yön ja kommentoi valintaansa suorassa lähetyksessä.

–  Tahdon olla roolimalli nuorille suomalaisille koripalloilijoille. Jos minä pystyn tekemään tämän tänään, niin tekin pystytte, Kuier kommentoi Koripalloliiton tiedotteen mukaan Suomen naiskoripalloilun ainutlaatuista saavutusta.

Yksikään suomalainen ei ole toistaiseksi pelannut WNBA:ssa, mutta Taru Tuukkanen tuli varatuksi vuoden 2001 varaustilaisuuden neljännellä kierroksella.

Wingsin molemmat kärkivalinnat Collier ja Kuier ovat 195-senttisiä hyökkääjiä, mutta Collier on kaksi vuotta 19-vuotiasta Kuieria vanhempi.

Molemmat ovat isoja laitahyökkääjiä, mutta Kuier taipuu asiantuntijoiden mukaan monipuolisesti myös keskushyökkääjän tai pienen laitahyökkääjän tontille.

Kokoa ja kovuutta

Wings käytti kärkivaraukset kuten esimerkiksi ESPN ennusti. Myös Kuier ennakoi etukäteen, että hänet valitaan ensimmäisenä tai toisena pelaajana.

Italian pelitavaltaan rajun sarjan kokemusten perusteella Kuier myös tietää, mitä hänellä on viemisinä Yhdysvaltain ykkösliigaan.

–  Tuon joukkueeseen kokoa, kilpailuhenkisyyttä ja kovuutta, Kuier arveli.

–  Odotan innolla muiden pelaajien tapaamista ja pelaamista WNBA:n huippupelaajia vastaan.

Samalla Kuier kiitti läheisiään uransa merkittävästä käänteestä.

–  Olen kiitollinen äidilleni, isälleni ja sisaruksilleni, jotka ovat tukeneet minua tällä matkalla.

WNBA-liigassa Kuier on seurannut tiiviisti yhdysvaltalaisten maajoukkuehyökkääjien Candac Parkerin ja Elena Delle Donnen otteita.

Liigassa pelataan eri säännöin kuin Euroopassa ja pelaajat ovat kookkaampia. Kuier uskoo silti sopeutuvansa liigan vaatimuksiin.

–  En sanoisi, että WNBA:ssa on mitään tosi suurta, mihin en pystyisi sopeutumaan, Kuier arvioi mahdollisuuksiaan Koripalloliiton alkuviikosta järjestämässä mediatilaisuudessa.

Italia pysyy suunnitelmissa

Kuierilla on Ragusan kanssa kolmivuotinen sopimus. Sopimuksessa on ulosostopykälä, mutta keskikesästä alkusyksyyn pelattava WNBA-liiga mahdollistaa uran jatkon myös Euroopassa.

Kuier on suunnitellut, että hän pelaisi talvikauden vanhalla mantereella myös jatkossa.

–  Tulen WNBA-kauden jälkeen Eurooppaan, varmaankin takaisin Italiaan.

Kuierin varannut Wings on voittanut WNBA-liigan mestaruuden kolme kertaa, mutta aiemmalla nimellään Detroit Shock. Kahden viime kauden aikana joukkueen tähtenä on pelannut nigerialaisamerikkalainen Arike Ogunbowale, joka pelasi viime kauden 22,8 pisteen keskiarvolla.

Joukkueessa pelaa myös Kuierin Ragusasta tuttu pelitoveri Isabelle Harrison.

Varausvuoroja käyttöönsä haalinut Wings nappasi ensimmäisen kierroksen viidentenä pelaajana Chelsea Dungeen heittävän takapelaajan tehtäviin.

Kuier pelasi tällä kaudella Ragusan runkosarjapelit 8,9 pisteen ja 6,8 levypallon keskiarvoilla. Torstaina joukkue aloitti liigan pudotuspelit kukistamalla Empolin 60–54 vieraissa.

Menot