Urheilu Hämeenlinna

Suomen mestaruus jo katkolla LP Viestille – Lentopallokerhon rutistus ei riittänyt kotikentälläkään

LP Viesti pääsee yrittämään finaalisarjan katkaisua kotikentällään perjantaina.
Hämeenlinnan Suvi Kokkonen antaa pallolle kyytiä keskiviikon ottelussa. Kokkosen menoa seuraa Julia Porsanger (vas.), Pauline Martin ja Katerina Kalchenko. Kuva: Tomi Vesaharju
Hämeenlinnan Suvi Kokkonen antaa pallolle kyytiä keskiviikon ottelussa. Kokkosen menoa seuraa Julia Porsanger (vas.), Pauline Martin ja Kateryna Kalchenko. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Lentopallokerho alkaa pudota LP Viestin kyydistä lentopallon naisten Mestaruusliigan loppuotteluissa. Joukkue hävisi salolaisille keskiviikkona Elenia-areenassa pelatun toisen kohtaamisen erin 2–3 (22–25, 25–17, 25–21, 17–25, 13–15) ja on nyt tappiolla finaalisarjassa voitoin 0–2.

Suomen mestaruus on katkolla LP Viestille ensimmäisen kerran perjantaina Salossa pelattavassa kolmannessa finaalissa. Lentiskerhon pitää puolestaan voittaa vielä kolme kertaa, mikäli joukkue haluaa uusia mestaruutensa.

Perjantain Salon ottelun jälkeen finaalivääntöjä jatketaan tarvittaessa sunnuntaina Hämeenlinnassa ja keskiviikkona Salossa.

Lentiskerho esitti parastaan keskiviikon ottelun toisessa ja kolmannessa erässä. Hyvällä syöttö- ja torjuntapelillä joukkue pystyi tasaisessa kamppailussa pitämään LP Viestin aisoissa.

Neljännessä erässä kotijoukkue päästi kuitenkin vieraansa karkuteille. LP Viesti sai hengen päälle ja ennätti käydä jo yhdeksän pisteen johdossa (17–8).

Myös viides erä sujui salolaisten tahdissa, vaikka Kerho lopussa pääsikin lähelle.

 

Lentiskerhon paras pelaaja oli jälleen Suvi Kokkonen. Ottelun komeimmat pisteet (28/+17) koonnut yleispelaaja oli kuitenkin allapäin kamppailun tauottua.

– Tämä oli taas tällainen kahden hyvän joukkueen kohtaaminen, joka kääntyi jälleen Salolle. En tiedä, mikä meidän pelissämme on nyt vikana, kun emme pysty tasaiseen esitykseen. Toisaalta pitää myös muistaa, että verkon toisella puolella on todella kova joukkue, joka saa heti tilaisuuden tullen hengen päälle, maajoukkuepelaaja muistutti.

Lentiskerho on nyt todella kovan paikan edessä finaaleissa. Myös Kokkosen mielestä tilanne on hankala, mutta mestaruutta ei ole vielä menetetty.

– Nyt pitää vain uskoa omaan tekemiseemme ja pyrkiä viemään peliä eteenpäin kovalla sykkeellä. Sitä Matteokin (päävalmentaja Pentassuglia) meille korosti, Kokkonen sanoi.

 

Päävalmentaja Pentassuglia oli mietteissään pelin jälkeen.

– Pelimme ei ole ollut finaaleissa sillä tasolla millä pitäisi. Välillä se rullaa erittäin hyvin, mutta sitten tulee ihan liikaa virheitä. Pelin sisällä tapahtuu aina kaikenlaista, mutta kokonaisuus ratkaisee. Se ei ole meillä nyt kunnossa.

– Matka jatkuu kuitenkin edelleen. Perjantaina Salossa lähdetään taas yrittämään voittoa, ja jos se saavutetaan, niin sitten on taas paljon helpompaa. Joukkue saisi voitosta paljon energiaa, Pentassuglia sanoo. HäSa

2–3 (22–25, 25–17, 25–21, 17–25, 13–15)

 

Hämeenlinna

Pisteet:

Suvi Kokkonen 28/+17
Maëva Orlé 21/+8
Mara Green 16/+14
Kateryna Kalchenko 10/+5
Salla Karhu 4/+1
Pauline Martin 2/+2
Torjunnat: 10
Ässäsyötöt: 10
Vastaanottoprosentti: 34

LP Viesti

Pisteet:

Kertu Laak 25/+17
Lena Lymareva-Flink 19/+6
Anna Czakan 13/+13
Jenna Rosenthal 9/+6
Lena Prokopenko 9/+4
Lotta Piesanen 4/-1
Torjunnat: 15
Ässäsyötöt: 7
Vastaanottoprosentti: 33