Urheilu

Suomen nelikössä kolmanneksi melonut Otto Sivula: "Raskas leiri alkaa tuntua lihaksistossa"

Otto Sivula Kuva: Ville-Veikko Kaakinen
Otto Sivula Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Vanajaveden Vesikoiden Otto Sivula jatkaa Suomen melontamaajoukkueessa, joka viikonvaihteessa kilpailee Liettuassa maan mestaruuskisoissa yhdessä puolalaisten kanssa.

Perjantain avauspäivänä ohjelmassa oli kajakkineliköiden 500 metriä ja suomalaismiehistö eteni alkueränsä kakkosena (1.24,560) suoraan finaaliin.

Finaalissa Sivula, Jeremy Hakala, Joona Mäntynen ja Miika Nykänen meloivat tiukassa kärkitaistossa kolmanneksi (1.24,700) kahden isäntämaan nelikön jälkeen. Voittoaika oli 1.22,380 ja hopeaan riitti 1.24,280. Liettualaiset karsivat paikasta MM-kisoihin.

– Kahdesta päivän lähdöstä alkuerä oli tosi vaikea ja raskas, mutta finaali oli jo paljon paremman tuntuista. Mutta kyllä tässä alkaa raskas leiri tuntua lihaksistossa, Sivula kommentoi.

19-vuotias Sivula debytoi miesten maajoukkueessa touko-kesäkuun taitteessa Puolan ja Saksan maailmancupin osakilpailuissa.

Duisburgissa Suomen nelikkö avasi kilpailukautensa ja eteni välieriin. Silloin alkueräaika oli 1.25,410 ja välieräaika 1.22,604, jolla paikka B-finaaliin jäi puolen sekunnin päähän.

– Vetomme täällä Liettuassa oli melko samanlainen kuin Saksassa, mutta näihin kisoihin ei olla valmistauduttu juuri ollenkaan, kun ollaan leirillä tehty paljon rankkoja treenejä, Sivula kertoi.

Kauden päätavoitteena ovat elokuun lopun MM-kisat Unkarin Szegedissä, jossa jaetaan ensimmäiset maapaikat Tokion ensi vuoden kesäolympialaisiin.

Liettuassa Sivulan ohjelmassa ovat vielä 200 metrin kilpailut K1- ja K2-luokissa. HäSa

Päivän lehti

20.1.2020