Urheilu

Suomen pojille toinen tappio EM-karsinnassa – Lauri Kesti sivussa sairastumisen vuoksi

Suomen alle 17-vuotiaiden jalkapallomaajoukkue hävisi myös toisen EM-karsintaottelunsa, kun Ranska oli Varsovassa parempi maalein 2–1 (1–1).

Samoin lukemin isäntämaa Puola oli ottanut avausottelussa täydet pisteet Suomelta ja kun sekä Puola että Ranska voittivat myös Luxemburgin, ne ovat jo varmistaneet jatkopaikkansa.

Avausottelussa täydet minuutit pelannut Hämeenlinnan Jalkapalloseuran puolustaja Lauri Kesti oli poissa kokoonpanosta sairastumisen takia.

Yann Kembo vei 28. minuutilla Ranskan johtoon kulmapotkutilanteesta, mutta Samuel Anini Jr onnistui kuittaamaan pelin tasoihin vain neljä minuuttia myöhemmin ja tauolle mentiin tasalukemissa.

Ranskan voittomaali syntyi heti toisen jakson alussa ja se merkittiin Tony Miettisen omaksi maaliksi keskityspallon mentyä hänen jalan kautta verkkoon.

Päävalmentaja Erkka V. Lehtola oli harmissaan tappiosta hyvän taistelun jälkeen.

– Ennen peliä puhuimme, että tavoitteena on antaa meillä mahdollisuus hyvään tulokseen. Ja sen mahdollisuuden me kyllä saimme, mutta palkintoa ei tullut. Ranska tuli vahvasti laidoilta läpi ottelun, mutta kiitettävästi pojat pistivät itseään likoon, Lehtola kiitteli.

Suomen jatkopaikka on vielä teoriassa mahdollinen lohkokolmosten vertailussa, jos Suomi kukistaa ensi keskiviikkona Luxemburgin riittävällä maalierolla ja muissa karsintalohkoissa ottelut menevät sopivalla tavalla.

– Tony Miettinen on pelikiellon vuoksi sivussa, mutta Lauri Kesti toipunee mahataudista siihen peliin. Huomenna keskitymme sataprosenttisesti lataamaan akkuja, Lehtola linjasi. HäSa

Päivän lehti

23.2.2020