Urheilu

Suomensarjan otteluohjelma vihdoin julki – Lammin Luja hioi harjoitusottelussa virettään

Lammin Lujan miesten suomensarjakausi alkaa 28. kesäkuuta Ikaalisten Tarmon vieraana.
Hyvinkäällä nähtiin naisten superpesisottelussa torstaina 1 111 katsojan edessä kantahämäläisten lukkarien taisto.

Keskiviikkona vihdoin julkaistu pesäpallon Suomensarjan etelälohkon ohjelma kertoo, että Lammin Luja aloittaa sarjakautensa 28. kesäkuuta vierasottelulla Ikaalisten Tarmoa vastaan.

Lujan kanssa etelälohkossa pelaavat Hyvinkään Tahko, Ikaalisten Tarmo, Jokioisten Koetus, Jokioisten Koetus juniorit, järvenpääläinen Kinnarin Pesis 2006, espoolainen Otakoppi, helsinkiläinen Puna-Mustat, Pomarkun Pyry, Pöytyän Urheilijat ja Turku-Pesis.

Luja pääsi vihdoin pelin makuun, kun se kohtasi keskiviikkona harjoituskauden ensimmäisessä ottelussa Hyvinkään Tahkon. Luja kuitenkin taipui 2–0 (3–1, 7–6), mutta Mikael Mantila näki ottelussa myös paljon hyvää. Mantila toimii joukkueessa valmentajana ja pelaajana.

Lujalla on jäljellä vielä kaksi harjoitusottelua.

– Mukavasti oli yleisö löytänyt Pullerille näin harjoitusotteluksi. Ennakkoon kumpikaan joukkue ei varmaan löydy kärkikahinoista, vaan on pikemminkin keskikastista, mutta viime kesään verrattuna on otettu isoja askeleita eteenpäin pallovarmuudessa, Mantila sanoo.

– Peliin ehkä pitää kehittää vielä vaaran tuntua lyöntipeliin, että kaveri joutuu olemaan enemmän varpaillaan.

Otteluohjelman suhteen Mantila oli tyytyväinen. Koronaviruspandemian jälkeen pelejä on odotettu tavallista enemmän.

– Ei siinä mitään yllättävää ollut, ihan odotetunlainen. Odotuksia on pikemminkin sen suhteen, että päästään vihdoin aloittamaan kausi.

Miesten Suomensarjan runkosarja pelataan yksinkertaisena, jolloin kullekin joukkueelle kertyy vain kymmenen peliä. Runkosarjasta vain kaksi parasta etenee pudotuspeleihin ja nousukarsintoihin. Sarjasta ei tänä vuonna putoa yksikään joukkue. HäSa

Päivän lehti

3.7.2020