Urheilu Riihimäki

Suomi löylytti Georgiaa olan takaa ja jatkaa EM-karsintaa – "Ei tämän paremmin oikein voi pelata"

Varsinaisen EM-karsinnan ovet aukenivat käsipallomaajoukkueelle murskavoitolla.
Teemu Tamminen yritti jekuttaa Georgian maalivahti Shota Tevzadzea seitsemän metrin heitossa. Kuva: Tomi Vesaharju
Teemu Tamminen yritti jekuttaa Georgian maalivahti Shota Tevzadzea seitsemän metrin heitossa. Kuva: Tomi Vesaharju

Suomen miesten käsipallomaajoukkueen kaksijakoinen tammikuu päättyi lopulta riemukkaasti Cocks-areenassa sunnuntaina. Suomi tyrmäsi Georgian EM-esikarsinnan toisessa osaottelussa kotikentällään 37–21 (14–12).

Avausosan päätyttyä tasan 24–24 voitto ratkaisi Suomen pääsyn varsinaiseen 32 joukkueen EM-karsintaan, jossa viimeiseksi jääminen johti viimeksi Suomen joutumisen Georgiaa vastaan ”putoamiskierrokselle”. Seuraava karsintavaihe vuoden 2022 kisoihin alkaa syksyllä.

Tasaiseksi jääneellä ensimmäisellä puoliajalla Suomi osoitti jo kyvykkyytensä hallitsemalla etenkin puolustuksellaan pelin tempoa. Georgian yksilöt, seitsemän maalia tehneet Teimuraz Orjonikidze ja Giorgi Tskhovberadze sekä maalivahti Shota Tevzadze pitivät pelin tiukkana.

 

Toisella puoliajalla Suomen peli alkoi kulkea todella. Erän kolmannella minuutilla Suomi johti 15–14, kunnes se piti Georgian 13 minuuttia maalitta karaten itse 25–14-johtoon. Hurmoksen myötä myös kotiyleisö innostui ja saattoi saada päävalmentaja Ola Lindgrenin otteluennakkotiedotteessa toivomaa ”painetta tuomareiden suuntaan”.

– Ei tämän paremmin oikein voi pelata. Koko joukkue pelasi hemmetin hyvin. Kaikki meistä pelasivat mielestäni yli oman tasonsa, laitapelaaja Teemu Tamminen hehkutti.

– Toisella puoliajalla peli oli rennompaa. Emme ole olleet sellaisessa tilanteessa vielä, että ottelupari on pelin alussa tasan. Helpompi olisi lähteä, jos on joko edellä tai perässä.

Tamminen arveli, että tammikuun parhaan pelin jääminen viimeiseksi oli luonnollista, kun MM-karsintapaikka oli ehtinyt jo lipsahtaa vuoden aluksi.

– Ne pari ensimmäistä peliä olivat vaikeita, kun olimme olleet niin vähän aikaa yhdessä. Marraskuussakin valmistauduimme yhdessä vain viikon. Siinä ei ihmeitä ehdi tehdä. Se tuotti nyt tulosta, että olimme rullanneet 19 päivää, riihimäkeläinen totesi.

 

Suomen johtotähtenä toimi tutusti Riihimäen Cocksin takapelaaja Nico Rönnberg, joka kiskoi tällä kertaa kahdeksan maalia. Viivamies Robin Sjöman (BK-46) säesti seitsemällä maalilla. Ottelun revettyä melkein kaikki suomalaispelaajat pääsivät kentälle ja yhteensä 11 heistä maalin makuun.

Georgialaisten kiusana oli myös laituriässä Tamminen, jonka saldona oli viisi maalia, ottelun ratkaisuhetkillä hankittu jäähy ja muutamia litroja kiehautettua georgialaisverta.

Joihinkin Cocks-paidassa etenkin Mestarien liigassa nähtyihin peleihin verrattuna Cocks-kapteeni esiintyi kotikentällä kiltisti ja palkittiin ottelun fair play -pelaajana.

– Eivät varmaan tunne Tammista. Mieluummin sain tämän kuin pelikieltoa, mies naurahti.

Mikael Mäkelää maalivahtina ”paikannut” toinen Dicken-torjuja Patrik Roslander kirvoitti kehut myös Cocksia edustavalta Tammiselta. Roslander masensi vieraat koppaamalla kaksi heittoa molemmilla käsillä.

Cocks kohtaa Dickenin vieraissa keskiviikkona, kun käsipallon SM-liiga jatkuu klassikko-ottelulla. HäSa

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic