Urheilu Riihimäki

Suomi rökitti Kyproksen käsipallon MM-karsinnassa – "Voitto pitikin ottaa"

Kotikentällään Suomea johtaneelle Teemu Tammiselle 400 maaottelumaalia täyteen, Nico Rönnbergille melkein 200.
Kotikentällään pelannut Roni Syrjälä sekoitti avausjaksolla Kyproksen puolustusta ja iski neljä maalia hetkellä, jolloin Suomi oli vielä ottelussa altavastaajana. Kuva: Jari Kohonen
Kotikentällään pelannut Roni Syrjälä sekoitti avausjaksolla Kyproksen puolustusta ja iski neljä maalia hetkellä, jolloin Suomi oli vielä ottelussa altavastaajana. Kuva: Jari Kohonen

Suomi pelasi sunnuntaina Riihimäellä käsipallon MM-karsintaottelussa arvokkaan voiton. Karsintasarjan ensimmäinen kotiottelu päättyi vahvalla itseluottamuksella pelanneen Suomen selkeään voittoon maalein 30–20 (13–15).

Avausjakso oli Suomelta hermostunutta ja rikkonaista peliä. Puolustus ei tarjonnut riittävästi apuja maalissa aloittaneelle Patrik Roslanderille.

Jo ennen jakson puoliväliä maaliin vaihdettiin Mikael Mäkelä, joka ei hänkään ihmepelastuksiin pystynyt.

Hyökkäyspäässä peli luisti ajoittain paremmin. Kyproksen puolustus pelattiin auki ja kotiareenallaan esiintyneet Cocksin Nico Rönnberg sekä Roni Syrjälä onnistuivat molemmat viimeistelyssä kolme kertaa mieheen.

Nelisen minuuttia ennen avausjakson päättymistä Suomi sai pelata lähes kaksi minuuttia kahden pelaajan ylivoimalla. Kyproksen Xenios Kyprianou ja Evangelos Costa hölmöilivät itselleen jäähyt.

Suomi ei tarjottua mahdollisuutta onnistunut hyödyntämään, vaan Kypros pystyi säilyttämään kolmen maalin eron. Vielä jakson loppuun sinivalkoiset kavensivat Rönnbergin johdolla takaa-ajomatkan kahteen maaliin.

Heti toisen jakson alkuun Teemu Tamminen vei Suomen tasoihin ja reilun minuutin kuluttua Tamminen viimeisteli uransa 400. maaottelumaalin, jolla Suomi siirtyi ensi kertaa johtoon.

Tasainen vääntö alkoi saada uutta ilmettä, kun myös kokenut Max Granlund sai heittonsa kulkemaan. Kaksimetrinen takamies mätti peräjälkeen kaksi tärkeää osumaa vieden Suomen jo kahden maalin johtoon. Kyproksen päävalmentaja Ioannis Ktoris reagoi välittömästi tilanteeseen ja otti aikalisän.

Sekään ei vieraiden tilannetta pelastanut, sillä Suomen maaliin toisella jaksolla palannut Roslander poimi upeita torjuntoja, mikä avasi väylän nopeille vastahyökkäyksille. Suomi siirtyi nopeassa tahdissa jo seitsemän maalin johtoon.

Syrjälän kanssa oikeassa laidassa vuorotellut Sebastian Säkkinen avasi viimein maalitilinsä, joten Säkkinen toi hyökkäyspeliin samaa vaarallisuutta kuin Syrjälä. Kyproksen puolustus ei enää pystynyt sääntöjen puitteissan estämään Suomen vyörytyksiä ja peli alkoi kuumentua niin kentällä kuin penkilläkin.

Kyproksen päävalmentaja Ktoris hankki varoituksen ja kentällä peli alkoi yhä selvemmin olla suomalaisten hallussa. Viisi minuuttia ennen loppusummeria Säkkinen vei sinivalkoiset jo kahdeksan maalin turvalliseen johtoon.

Kotijoukkueen voimakolmikko Rönnberg, Tamminen ja Säkkinen kaunistelivat loppunumerot tavalla, joka ei jättänyt raivoisasti Suomea kannustanutta yleisöä kylmäksi. Rönnbergille avautui lopussa vielä mahdollisuus rikkoa 200 maaottelumaalin raja, mutta hieno syöttökuvio päättyi ohiheittoon.

– En minä edes tiennyt, että se (200 maalia) oli niin lähellä, mutta ei sillä ole väliä. Tärkeintä on, että pelattiin joukkueena ja otettiin se kymmenen maalin voitto, Rönnberg hymyili.

– Me olimme jo ennakolta vahvempi joukkue, joten voitto pitikin ottaa.

Ensimmäinen jakso ei ollut niin hyvää peliä kuin tämä toinen, joka oli juuri niin hyvää käsipalloa kuin tällä meidän nuorella joukkueella se tällä hetkellä voi olla, Rönnberg summasi. HäSa

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic