fbpx
Urheilu

Synkkä kolmiminuuttinen katkaisi HPK:n voittoputken Oulussa - "Hyvää oli se, että meidän uskomme ei loppunut siihen"

HPK päästi toisen erän mustan kolmeminuuttisen aikana peräti kolme maalia – ja hävisi uutterasta kiristään huolimatta Kärpille 3–4.
HPK:n Ryan Johnston keräsi kaksi syöttöpistettä, mutta Kerhon kiri ei ihan riittänyt tasoitukseen asti. Kuva: Jukka-Pekka Moilanen
HPK:n Ryan Johnston keräsi kaksi syöttöpistettä, mutta Kerhon kiri ei ihan riittänyt tasoitukseen asti. Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Putket eivät ole ikuisia. Jarno Pikkaraisen pestaamisesta alkanut HPK:n voittojen sarja jäi kolmen ottelun mittaiseksi, kun Kerho hävisi Oulun perjantai-illassa Kärpille 3–4.

Ratkaisu nähtiin käytännössä aikaikkunassa 22.52–25.42 Kärppien tehdessä nopeaan tahtiin kolme maalia. Ensimmäisen erän jälkeinen 1–1-tasatilanne muuttui yhtäkkiä oululaisten 4–1-johdoksi.

Kahdessa ensimmäisessä maalissa Kerhon muuten hyvä pelin tasapaino petti yli-innokkuuden edessä – ensin Kärpät pääsi Topi Niemelän maaliin päättyneeseen ylivoimahyökkäykseen ja sitten kääntämään HPK:n aloituksen jälkeisen hyökkäyksen siniviivalla Ville Koivusen jäädessä yksin maalin eteen.

– Kolmannessa kiekko pomppi sitten omasta pelaajasta maaliin. Joskus näitä tulee. Kärpillä ei ollut toisessa erässä muita paikkoja. Kolme paikkaa, kolme maalia, HPK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen sanoi.

– Kokonaisuutena pelattiin mielestäni hyvä peli ja pelaamisessa oli paljon hyvää, mutta se toisen erän musta hetki maksoi sen, ettei tuon lähemmäksi päästy. Siitä tuli aika pitkä karkumatka.

Ilme pysyi hyvänä

Kärppien neljännen maalin jälkeen HPK-vahti Eetu Laurikainen vaihdettiin Daniel Lebedeffiin. Kerho kavensi alle kahden minuutin sisään Joel Janatuisen hakattua kiekon Kärppien maalivahdin Stanislav Galimovin patjan alta maalin.

HPK pelasi Oulussa ensimmäisen kerran Pikkaraisen alaisuudessa tappiolla, mutta joukkueen ilme pysyi hyvänä ja työteliäänä. Kerho haastoi Kärppiä suurimman osan pelistä tasaväkisesti, välillä jopa peliä halliten, ja pääsi ajassa 57.49 Antti Pihlströmin maalinedustaohjauksella maalin päähän.

Lopun paine ei kuitenkaan tuottanut enää tasoitusta. Kärppien Galimov torjui 27 kiekkoa, kun taas Kerhon maalivahtikaksikolle tuli torjuntoja yhteensä vain 16.

– Hyvää oli, että meidän usko ei loppunut siihen vaan parannettiin peliä toiseen erän loppuun, ja saimme paikkoja ihan riittävästi. Kolmanneksi saimme hyvän kirin siihen. Mutta harmittava tulos, Pikkarainen totesi.

Ensimmäisessä erässä Kerho oli saanut kaunisteltua yhtä rumaa alkukauden tilastoa. 1–1-tasoitukseen johtanut Arttu Pellin 130,6 kilometrin tuntinopeuden viivapommi oli vasta HPK:n kauden kolmas ylivoimamaali. Liigan huonoin ylivoimajoukkue rokotti sarjan parasta alivoimajoukkuetta.

Lauantaina samassa paikassa

Samat joukkueet kohtaavat samassa hallissa taas heti lauantaina.

– Tästä pitää tietenkin ottaa ne hyvät asiat ja tehdä ehkä viilauksia kokoonpanoon. Esitys oli kuitenkin uskoa luova. Pieniä viilauksia ja pieniä muutoksia kokoonpanoon. Siinä tärkeimmät, Pikkarainen mietti.

Kokoonpanomuutoksilla hän ei viitannut loukkaantumisten pakottamiin vaihdoksiin.

– Otetaan tuoretta miestä mukaan, 1–2 kaveria ja katsotaan, mikä on tilanne. Ainakin joku muutos tehdään. HäSa

Sihvosen kommentti: Tappiosta huolimatta Kerhon jänne kesti

Hyvässä lennossa oleva Jarno Pikkaraisen HPK sai haluamansa ottelun alun Oulussa Kärppiä vastaan. Vaikka Kärpät teki avausmaalin, ei se hätkähdyttänyt hämeenlinnalaisia. Tulos 1–1 ensimmäisen erän jälkeen oli hyvä suoritus Kerholta. Otan tuohon alkuun kiinni sen takia, että olen katsonut silmä kovana, miten ja kuinka kauan päävalmentaja Pikkaraisen pelaajiinsa valama rautainen likoon lyömisen meininki säilyy. Kyseinen erä oli yhteen putkeen 10. HPK:lta, jossa pelaajien peliote oli todella kovaa luokkaa.

Kärpät mätti toisen erän alussa kolme maalia perä perää kolmessa minuutissa. Kyseessä oli ensimmäinen Pikkaraisen ajan sudenhetki joukkueelle, jossa puolustusvalmiuteen liittyvät tarkkaavaisuus, merkkaaminen ja riskinhallinta horjuivat. Mutta tuo musta hetki ei sekään lyönyt HPK:n pelaajia maihin, Kerho pääsi pelin päälle selkeästikin takaisin. Joukkueen henkinen tila on vahva.

Kerhon pelaamisen jänne kesti myös kolmannen erän, vaikka takkiin ottelussa tulikin. Tämä tiukka vääntö alusti jännittävän asetelman lauantain uusintaotteluun Oulussa joukkueiden kesken. Siinä HPK:n sauma elää sitä kautta, jos se kykenee tahtotilansa puolesta peittomaan Kärpät.

Menot