Urheilu Hämeenlinna

T-klubin seminaarissa pohditaan junioriurheilijan urakehitystä – Tarmon entisten yleisurheilijoiden yhdistys järjestää perinteisen seminaarinsa 14. kerran

Hämeenlinnan Tarmon entisten yleisurheilijoiden yhdistys T-klubi ja Hämeenlinnan kaupunki järjestävät tänäkin syksynä perinteisen valmennusseminaarin. Syyskuun 26. päivänä kello 13 Hämeenlinnan Raatihuoneessa pidettävän seminaarin teemana on tällä kertaa ”Juniorista kilpaurheilijaksi – monipuolisuus vai varhainen lajivalinta”. Seminaari on tarkoitettu kaikkien lajien valmentajille, urheilijoille ja muille asiasta kiinnostuneille.

Urheilupiireissä puhuttavaa aihetta on alustamassa nimekäs puhujajoukko. Kasvatustieteen emeritusprofessorin Kari Uusikylän aiheena on lahjakkaiden urheilijoiden ”jalostaminen ja harjoittaminen”. Jyväskylän yliopiston biomekaniikan professori Janne Avela kertoo puolestaan urheilijoiden hermojärjestelmän toiminnasta ja sen harjoittamisesta.

Nuorisovalmennuksen kulmakiviä kääntelevät tänä vuonna pikajuoksija Lotta Kemppinen ja valmentaja Mervi Brandenburg, ja isä valmentajana -aiheeseen johdattelevat Pekka Vähävihu urheilevien poikiensa Jukan ja Laurin kanssa.

Seminaarin puhujaosuuden päättää menestynyt estejuoksija ja nykyisin valmentajana toimiva Jukka Keskisalo. Hänen puheenvuoronsa käsittelee kestävyyslajien nuorisovalmennuksen erityisvaatimuksia.

T-klubin tapahtuma päättyy tänäkin vuonna yhteenvetopaneeliin, jossa ääneen pääsevät myös seminaarin osallistujat.

Seminaarin puheenjohtajana toimii liikuntaneuvos Jarmo Mäkelä (SUL:n entinen valmennuksen johtaja). Seminaarin aikataulu ja ilmoittautumistiedot löytyvät T-klubin nettisivulta www.t-klubi.net tai osoitteesta www.suomenvalmentajat.fi.

Koronan takia seminaarin osallistujamäärä rajataan 90 kuulijaan. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tilaisuudessa noudatetaan myös turvavälejä, ja kaikille jaetaan suojamaskit. HäSa

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic