Urheilu Janakkala

Taajamien taisto meni Turenkiin: "Olimme ehkä aavistuksen pallollisempi joukkue"

JanPa takoi Padon vieraana taululle tylyt numerot.
Padon maalivahti Petro Kummola ehtii kulmatilanteessa palloon ensimmäisenä. Kuva: Esko Tuovinen
Padon maalivahti Petro Kummola ehtii kulmatilanteessa palloon ensimmäisenä. Kuva: Esko Tuovinen

Janakkalan Pallo näytti lauantaina jalkapallon Kolmosen paikallisottelussa, kenellä on komento Janakkalan sisäisessä välien selvittelyssä. Tervakosken urheilukentällä Padon vieraana käynyt JanPa vei sarjapisteet mukanaan kunnan isompaan taajamaan 0–4 (0–3) -numeroin.

JanPa otti komennon paikallisottelussa itselleen nopeasti, eikä kohtuullisen runsaslukuisen yleisön tarvinnut odotella ensimmäistä maaliakaan kovin kauan. Mainion ottelun vieraiden oikealla laidalla pelannut Toivo Peltoniemi karkasi läpi, eikä antanut kotijoukkueen maalivahdille Petro Kummolalle juurikaan mahdollisuuksia torjuntaan.

Kun Eetu Tapanainen ja Markus Paloposki onnistuivat vielä ensimmäisen puoliajan aikana kasvattamaan JanPan johdon kolmeen maaliin, ei ottelun voittajasta jäänyt toiselle jaksolle enää juurikaan epäselvyyttä. Toki myös Padolla oli avausjaksolla muutama hyvä paikka, mutta JanPan maalivahti Ari Takala venyi kotijoukkueen yrityksissä joka kerta pallon eteen.

JanPa hallitsi ottelun tapahtumia myös toisella jaksolla ja olisi voinut paremmalla viimeistelyllä iskeä taululle vielä tylymmät numeroit kuin 4–0. Tapanainen onnistui ainoana janpalaisena toisella jaksolla, kun hän maalasi ottelun toisella osumallaan taululle loppunumerot kuusi minuuttia ennen päätösvihellystä.

Vierasjoukkueen päävalmentaja Jarkko Lehtonen oli ottelun jälkeen tyytyväinen mies.

– Voitto tyydyttää, ja saimme vielä pidettyä nollat. Se on ollut meille tällä kaudella vaikeaa, päävalmentaja sanoi.

Lehtosella oli selvä näkemys siitä, missä hänen suojattinsa olivat lauantaina Patoa edellä.

– Olimme ehkä aavistuksen pallollisempi joukkue.

Ennen paikallisottelua pelatun edellisen kierroksen jälkeen Lehtonen oli omiensa esitykseen pettynyt. Senkin vuoksi vahva esitys oli Tervakoskella turenkilaisille tärkeä.

– Oli helpottavaa saada tehtyä neljä maalia. Olihan meillä muutama paikka, joista olisimme voineet myös tehdä. Tämä oli hyvä korjaus edelliseen otteluun, jossa olimme huonoja, Lehtonen kiitteli.

Padon päävalmentaja Matti Hiukka ei pelin jälkeen selitellyt.

– Meillä on omassa peruspelaamisessamme vielä niin paljon tekemistä, että pelit lähtevät kääntymään tällä tasolla meitä vastaan. Jokaisella osa-alueella on vielä paljon parannettavaa, niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan. Paljon pitää parantaa, jos meinaamme ottaa tulevaisuudessa pisteitä, Hiukka sanoi.

Padolla onkin jatkossa harjoituskentällä pohdittavaa.

– Osa liittyy mies henkilökohtaiseen taitoon ja ymmärrykseen sarjatasosta ja siitä, mitä pelejä pelataan, valmentaja arvioi. HÄSA

Päivän lehti

5.8.2020