Urheilu

Tahko nousussa Anni Heikkilän johdolla

Hyvinkään Tahkon naisten superpesisjoukkue on ottanut kaksi voittoa putkeen ja noussut sarjataulukossa viidenneksi, vaikka sillä on peli vähemmän pelattuna kuin kärkinelikolla.

Nousuvireessä keskeisessä roolissa on ollut 19-vuotias hattulalainen lukkari Anni Heikkilä, joka on palkittu jokaisessa kauden kahdeksassa Tahkon ottelussa.

Viime peleissä ensin tamperelainen Manse PP kaatui 1–0 (1–1, 7–6) ja sitten Mynämäen Vesa 0–2 (2–3, 3–7). Molemmissa peleissä Heikkilä onnistui myös sisäpelissä kärkilyöntiprosenttien (71%) oltua joukkueen parhaimmistoa.

Tahkolla on menossa tiukka peliviikko, kun kahdeksaan päivään tulee neljä ottelua.

– Ollaan tehty laadukkaita treenejä ja saatu sisäpeli toimimaan, meillä on nyt hyvä draivi päällä. Oma vireeni liittyy varmaan siihen, että ekaa kertaa olen saanut keskittyä yhteen ulkopelipaikkaan ja tuntuman myötä on löytynyt rentous ja luottamus itseen, Heikkilä arvioi.

Mynämäen kokoonpanoon palasi kolmoskoppariksi janakkalalainen Sohvi Korhonen ja Manse PP:n kokoonpanossa janakkalalaisista olivat sunnuntaina Anna Ala-Kauhaluoma (ykkösvahti) ja Senni Korhonen (sieppari), kun sarjakakkonen Lapuan Virkiä haki vieraspisteet tamperelaisilta jaksoin 0–2 (1–3, 4–5).

Satakunnan derbyssä Rauman Fera nappasi hattulalaisen pelinjohtajan Toni Ojalan komennossa yhden sarjapisteen sarjakärki Porin Pesäkarhuilta, joka käänsi kuitenkin voiton 917 katsojan edessä lukemin 1–2 (4–2, 0–3, 0–1). HäSa

Päivän lehti

25.1.2020