Urheilu

Tampereen turnaus päättyi Kerhon tappioon – "Valtava harmitus"

HPK U20 jäi triplaviikonlopun parhaalla pelillään vaille pisteitä.
Janne Sinkkosen mielestä eteenpäin on menty. Kuva: Tomi Vesaharju
Janne Sinkkosen mielestä eteenpäin on menty. Kuva: Tomi Vesaharju

HPK:n alle 20-vuotiaiden joukkue taisteli tasaisen ottelun myös Mikkelin Jukureita vastaan jääkiekon Nuorten SM-liigan Tampereen turnausviikonlopussa. Kolmas peli kolmeen päivään ei tuonut tulosta neljän ottelun voittoputken jatkoksi.

Jukurit otti kolme sarjapistettä Hakametsän kakkoshallista voittamalla HPK:n 3–2 (1–1, 0–1, 2–0). Maalipaikkoja ei kuitenkaan valtavasti auennut ja HPK:n päävalmentaja Janne Sinkkonen totesi joukkueen pelanneen viikonlopun parhaan pelinsä.

– Se kuulostaa sinänsä jännältä, mutta pelillisesti suorittamisemme oli tänään parasta näistä kolmesta ottelusta. Toisessa erässä maalintekotehokkuudessa oli parannettavaa ja kolmannessa pöllöilimme itse hyökkäyssinisellä, Sinkkonen totesi.

HPK osui kahdesti ylivoimalla. Avauserässä Wäinö Lehkonen tasoitti Valtteri Sunin ja Atso Lehtisen syötöstä. 27. minuutilla Janne Jokinen vei Miska Ronkaisen ja Jere Jokisen syötöistä HPK:n johtoon.

Viimeisen kymmenen minuutin aikana Jukurit kuitenkin pyöritteli kahden minuutin sisään kaksi maalia. Morten Jürgensin ja Perttu Kiesilän osumilla kaikki pisteet lähtivät Mikkeliin.

Tuomas Aalto urakoi jälleen HPK:n maalilla. Torjuntoja ei vajaan tunnin aikana tullut kuitenkaan enempää kuin 13. Lähes yhtä työtön oli 14 kertaa torjunut Jukurien Valtteri Nousiainen.

– Valtava harmitus, kun pelasimme hyvää jääkiekkoa ja olisimme voineet tehdä kaulaa toisessa erässä. Kolmannessa emme saaneet kiekkoa millään syvään ja kaveri käänsi siitä koko ajan. Kaksi virhettä maksoi pisteet Jukureille, Sinkkonen tuumaili.

Jukurit nousi pisteellä HPK:n ohi liigan kuudenneksi. HPK:lla on turvaväliä 11. sijaan ja alempaan jatkosarjaan vielä seitsemän pistettä, kun alkusarjaa pelaamatta on noin 10 kierrosta. HäSa