fbpx
Urheilu

Tapio Laine nosti ME:n ja voitti mestaruuden

Penkkipunnerrus

Juva

Hämeenlinnalainen Tapio Laine jatkaa ennätystehtailuaan penkkipunnerruksessa.

Laine näytti voimansa sunnuntaina WPC-liiton SM-kisoissa Mikkelissä. Hän voitti mestaruuden 60-65-vuotiaiden alle 125 kilon sarjassa. Laine sai kolmannellaan puhtaasti suorille käsille 240 kiloa, mikä on sarjan uusi maailmanennätys. Hänet palkittiin myös SM-kisojen parhaana nostajana.

– Kaksi ensimmäistä yritystä pummasin, mutta kolmannella onnistuin. Olen todella tyytyväinen. Yläsarjoissa minulla on nyt ikäluokkani kaikki ME:t, Laine selvitti.

Kilpailu ei ollut Laineelle helppo.

– Pudotin painoa kuukaudessa 11 kiloa, koska halusin nyt nostaa ennätyksen alle 125 kg:n sarjassa. Penkkipaita oli sen takia turhan väljä ja se vaikeutti nostamista. Normaalisti minulle ei tule hylättyjä nostoja. Kaikkeni sain nyt nostaa, hän kertoi.

Laine täyttää huhtikuussa 65 vuotta.

– Kilpailin nyt viimeisen kerran 60–65-vuotiaiden ikäsarjassa. Kesä-heinäkuun vaihteessa on EM-kisa Helsingissä ja siellä nostan jo 65–70-vuotiaissa, samoin marraskuun MM-kisoissa Moskovassa.

Laine antoi tunnustusta myös taustajoukoilleen.

– Järvisen Timoa ja Kunnon salin tyttöjä pitää kiittää, hän tuumi.

Turenkilainen Jani Virtanen onnistui myös Juvalla ensimmäisessä kisassaan. Hän oli raakapenkin juniorien alle sadan kilon sarjassa hopealla tuloksellaan 172,5 kiloa.

Asiasanat

Menot