Urheilu

Tapio Laine punnersi… EM-kultaa Rostovissa

Hyvinkään Kehonrakentajia edustava Tapio Laine on kolistellut jälleen kovia rautoja ammattilaisten WPC-liiton penkkipunnerruskisoissa. Hämeenlinnalainen veteraaninostaja voitti Rostovissa Venäjällä 60–64-vuotiaiden ikäluokan sarjan yli 125 kiloa Euroopan mestaruuden tuloksella 242,5 kiloa.

”Tappi” oli sarjassaan ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut venäläisnostaja hävisi reilut 40 kiloa. Laineen voittotulos on myös ikäluokan uusi maailmanennätys.

– Nyt oli ilman muuta urani kovin kisa. Ulkona paahtoi 30 asteen helle, ja kisahallissa oli varmaan 55 astetta. En ole milloinkaan joutunut näin koville. Täällä jäi todella moni kaveri ilman tulostakin, mutta onneksi minä onnistuin korotuksissani ja nostoissani ihan nappiin, Laine jyrisi.

Laine nosti Rostovissa ensimmäiset kisansa uudessa ikäsarjassaan. 55–59-vuotiaiden sarjassa väkivahva penkkimies ennätti saavuttaa muun muassa kaksi maailmanmestaruutta (vuosina 2010 ja 2011) ja Euroopan mestaruuden (vuonna 2011). ME-rautojakin Laine ennätti työntää myös edellisessä sarjassaan.

Seuraavat suuremmat kisat Laineella on edessään vasta marraskuussa.

– Tuolloin lähdetään MM-kisoihin Las Vegasiin, Laine suunnitteli. (HäSa)

 

Asiasanat

Menot