Urheilu

Tapio Laine punnersi jälleen ME-rautoja

WABDL-liiton SM-kisoissa nousi 230 kiloa.
Tapio Laine menestyi hyvin Savonlinnan SM-kisojen masters-sarjassa.

Hämeenlinnalainen Tapio Laine on tehnyt jälleen kovia masters-tuloksia penkkipunnerruksessa. Laine voitti lauantaina WABDL-liiton suomenmestaruuden ja korjaili samalla kahteenkin otteeseen maailmanennätyslukuja.

Vahva penkkimies kilpaili uuden liittonsa kisoissa 61–67-vuotiaiden 125 kilon sarjassa ja sai toisella nostollaan varustesarjassa ylös 230 kiloa. Myös Tapin aloitusraudat 220 kiloa oli ME-tulos.

– Olen tyytyväinen nostoihini. Tässä on ollut pieniä loukkaantumisia ja nostin sarjassani vielä 7–8 kiloa alipainoisena. Tästä on kuitenkin nyt hyvä jatkaa viikon kuluttua Unkarissa käytäviin MM-kisoihin, suunnitteli Laine, joka palkittiin myös SM-kisojen parhaana masters-nostajana.

Laine kilpailee jatkossakin ammattilaisena World Association of Bench Pressers and Deadlifters -liiton kisoissa. Aiemmin Laine nosti World Powerlifting Counsilin (WPC) sarjoissa, joissa hän saavutti muun muassa yhdeksän EM-kultaa ja seitsemän MM-kultaa.

Myös janakkalalainen Jani Virtanen kunnostautui Savonlinnan SM-lavalla. Junioreiden raakapenkin 100 kilon sarjassa Virtanen ylsi hopealle tuloksella 202,5 kiloa.

Virtanen kilpailee lajissa, jossa nostetaan ilman nostoa tukevaa penkkipaitaa. Tapio Laineen valmennettava paransi ennätystään 12,5 kiloa.

– Janin suorituksiin olen todella tyytyväinen. Raakapenkillä näin kova ennätyksen parannus on kova juttu, Laine muistutti.

Päivän lehti

30.9.2020

Fingerpori

comic