Urheilu

Tapio Laineelle yhdeksäs Euroopan mestaruus

Hämeenlinnalainen Tapio Laine, 66, ei tehnyt turhaa reissua Grenoblessa Ranskassa järjestettyihin World Powerlifting Congress -liiton (WPC) penkkipunnerruksen EM-kisoihin. Sarjassa 125 kiloa kilpaillut masters-nostaja voitti 65–69-vuotiaiden raakapenkin mestaruuden tuloksella 160 kiloa. Laineelle mestaruus oli jo yhdeksäs EM-tasolla.

Laineen voittotulos on myös ikäluokan uusi Suomen ennätys. Väkivahva nostaja onnistui jokaisessa kolmessa nostossaan (140 kg, 150 kg ja 160 kg) tuomariäänin 3–0.

Laine on aiemmin menestynyt MM- ja EM-tasolla varustepenkkisarjoissa, mutta rauta liikkuu hyvin myös ilman penkkipaitaa.

– Sehän tässä nyt lämmittääkin, sillä en ole nostanut pitkään aikaan ilman paitaa. Perkeleen hyvin sain kuitenkin pidettyä pakettini kasassa, Laine sanoi.

Myös Laineen valmennettava Jani Virtanen onnistui hyvin Grenoblen lavalla. Hän voitti 23-vuotiaiden sarjan 100 kiloa mestaruuden tuloksella 190 kiloa.

Laine tavoitteli mestaruutta myös varustepenkkikisassa, mutta jäi tällä kertaa ilman tulosta.

– Minulla on ollut viime aikoina vähän selkäongelmia. Sen takia en saa nostojani onnistumaan isoilla raudoilla, Laine muistutti. HäSa

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic