fbpx
Kiekko Urheilu

Tappara voitokas ensimmäisessä tuijotuskilpailussa – Pennanen pettyi HPK:n esitykseen

Tappara voitti tapparalaisella tavalla avauskoitoksen. Antti Pennanen pettyi omiensa esitykseen.
Kuva: Mika Kanerva / Aamulehti
Tapparan Joona Luoto antoi HPK:n Janne Tavin kokea kestomenestyjien kovuuden. Kuva: Mika Kanerva / Aamulehti

Kun kiekko putosi jäähän Hakametsässä torstai-iltana, se merkitsi myös hämeenlinnalaisittain merkittävää asiaa – yhdeksän vuoden tauon jälkeen HPK on taas välieräpeleissä mukana.

HPK lähti jahtaamaan ensimmäistä voittoaan Tapparasta Hakametsässä sitten tammikuun 2016, mutta se sai vielä odottaa. Tappara pelasi juuri niillä tapparalaisilla aseilla, joilla se on selviytynyt finaaleihin keväästä toiseen viime vuosina ja voitti ottelun 1–0 – ja otti ensimmäisen kiinnityksen välierissä itselleen.

Ottelun luonnetta kuvaa se, että HPK:n hyökkääjä Robert Leino luonnehti sitä tuijotuskilpailuksi, jossa HPK herpaantui tällä kertaa vastustajaa enemmän.

 

OTTELUKOOSTE:

 

Lue tästä Petteri Sihvosen analyysi ensimmäisestä välierästä

Katso ottelun kohokohdat: HPK hävisi ensimmäisen välieräpelin Tapparalle 1-0 – Katso videot ottelun kohokohdista

 

Avauserässä HPK ja Tappara ottivat toisistaan mittaa vyöryttelemällä pitkiä hyökkäyksiä vastustajansa hyökkäyspäätyyn kotijoukkueen ollessa kuitenkin hienoisesti niskan päällä. Siinä kyydissä toiset pelaajat selvisivät paremmin kuin toiset.

Ensimmäisessä erässä HPK:n puolustuksesta Markus Niemeläinen oli usein helisemässä ja joutui ottamaan Otto Paajasen tavoin jäähyn, mutta Kerhon alivoima selvitti molemmat. Lopulta erän lopussa myös HPK pääsi ylivoimalle, mutta joukkueet lähtivät maalittomassa tasatilanteessa erätauolle.

 

Toisessa erässä ehti näyttää siltä, että maalinteko jäisi odottamaan jälleen seuraavaan erään.

Tappara kuitenkin käytti kolmannen ylivoimamahdollisuutensa hyödykseen ja rokotti HPK:ta vain neljä sekuntia ennen toisen erän päättymistä. Tappara sai käyttämänsä sauman Markus Nenosen täysin turhan hyökkäyspään jäähyn seurauksena, jonka Nenonen kärsi mailasta kiinnipitämisestä.

HPK:ssa kaudella 2016–17 kiekkoillut Teemu Suhonen lähetti kiekon, joka otti kimmokkeen Tomas Zaborskyn ohjauksesta. Näin toisessa erässä pelin virtauksen haltuunsa ottanut Tappara pääsi maalin johdossa erätauolle niin sanotun pukukoppimaalin siivittämänä.

– Se oli veto viivasta, joka pitäisi pystyä blokkaamaan pois, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen luonnehti.

HPK joutui ottelussa kiekkoa enemmän hallinnutta Tapparaa vastaan kolme kertaa alivoimalle, kun Tappara selvisi vain yhdella alivoimalla.

– Jos haluaa voittaa näitä pelejä, niin jäähytasapaino pitää saada kuriin, Pennanen sanoi.

 

Kolmannessa erässä HPK:n loppukiri ei lähtenyt kunnolla käyntiin, vaarallisten maalipaikkojen ollessa kortilla. Valmennusjohto reagoi tähän ja otti aikalisän, kun ottelua oli pelaamatta vain hieman reilut kaksi minuuttia. Sen seurauksena HPK sai vielä muutaman paikan, joista paras siunaantui Robert Leinolle, joka ei kuitenkin saanut kiekkoa maalitolppien väliin ja ohi nollapelin torjunutta Christian Heljankoa.

– Meillä oli hyvä ensimmäinen erä, mutta toisessa olimme vaiheessa ja henkisestikin vajaina. Kolmannessa saimme tunnetta ylös ja ihan uskottavan takaa-ajon, mutta emme päässeet maaliin saakka, Pennanen summasi.

– Pelaajat varmasti miettivät omaa suoritustaan, siellä varmasti on pettyneitä miehiä ja siitä se suurin voima tulee seuraavaan otteluun.

Pennanen myönsi olevansa itsekin pettynyt HPK:n suoritukseen.

– Oli se pettymys. Meillä oli hyvä alku, mutta toisen erän esitykseen olen kovin pettynyt. Paljon pitää parantaa.

Välieräsarja jatkuu lauantaina Ritariareenassa. HäSa

Lue tästä Petteri Sihvosen analyysi ensimmäisestä välierästä

Katso ottelun kohokohdat: HPK hävisi ensimmäisen välieräpelin Tapparalle 1-0 – Katso videot ottelun kohokohdista

Menot