fbpx
Kiekko Urheilu

Tapparan kotitaika piti – Joona Luoto Tapparan sankari jatkoerässä

Tappara oli voitokas jatkoajalla Hakametsässä tiukan kamppailun jälkeen ja johtaa välieräsarjaa nyt voitoin 2–1.
KUVA: Eriika Ahopelto

HPK:n ja Tapparan kolmannesta välieräottelusta muodostui todellinen trilleri, joka venyi aina jatkoajalle saakka. Ottelu päättyi lopulta kotijoukkue Tapparan voittoon, jota vastaan HPK ei ole onnistunut voittamaan vierasottelua Hakametsässä sitten tammikuun 2016.

HPK aloitti ottelussa maalinteon jo ajassa 2.23, kun Eetu Tuulola ohjasi Niklas Frimanin lähettämän kiekon ohi Tappara-vahti Christian Heljangon. Kristian Kuusela kuitenkin tasoitti puntit reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen ylivoimalla Petteri Nikkilän istuessa rangaistusaitiossa koukkaamisesta kaksiminuuttista.

Toisessa erässä Miro Ruokonen iski ottelun upeimman yksilösuorituksen, kun hän hassutti Tappara-puolustaja Toni Utusen täysin vipuun ja ohitti Heljangon. Tappara tuli kuitenkin kolmen minuutin päästä Ruokosen maalista tasoihin, tällä kertaa Kerho-verkkoa Emil Larmin selän takana heilutti Joona Luoto.

Kolmannessa erässä Tappara onnistui maalinteossa, mutta maali hylättiin tuomareiden toimesta. Tappara haastoi vielä tilanteen, mutta tuomio ei muuttunut. Koska lisäosumia ei nähty, siirryttiin jatkoerään.

Tappara onnistui jatkoerässä hyökkäyspään aloituksesta ratkaisemaan ottelun. Matti Järvinen otti aloitusvoiton, Jere Karjalainen sai kiekon ja Joona Luoto sai lapansa väliin. Luodon illan toisen osuman myötä Tappara johtaa välieräsarjaa nyt otteluvoitoin 2–1.

Välieräsarjan koitokset jatkuvat torstaina Hämeenlinnassa.

Laajempi otteluraportti luvassa hetken päästä Hämeen Sanomien verkossa.

Asiasanat

Menot