fbpx
Urheilu

Tarmo ja Jana …seuracupin finaaleihin

Kantahämäläinen nuorisourheilu osoitti jälleen vahvan tasonsa, kun Hämeenlinnan Tarmo ja Janakkalan Jana selvittivät tiensä yleisurheilun 11–17-vuotiaiden Vattenfall-seuracupin finaalitapahtumiin.

Cup-järjestelmässä seurat on jaettu kuntien asukasluvun mukaan neljään sarjaan ja piiritason kilpailujen perusteella joka sarjasta 15 seuraa etenee valtakunnallisiin finaaleihin (1.9.).

Tarmo on suurimpien kuntien sarjassa (yli 25000 asukasta) ja saldona piirikisoista oli 26199 pistettä. Eniten pisteitä keräsivät Espoon Tapiot, Tampereen Pyrintö ja Helsingin Kisa-Veikot. Finaalitapahtuma kilpaillaan Seinäjoella.

Tarmon nuorisovalmennuspäällikkö Ville Vepsä oli tyytyväinen menestyksestä maan suurseurojen joukossa.

– Lähdemme finaaliin noin 40 urheilijan joukkueella. Meillä on iskukykyinen ryhmä ja tavoittelemme vuosituhannen parasta sijoitustamme, mutta kaikille junioreille tulee myös hienoja kilpailukokemuksia sekä paljon kaivattua yhteisöllisyyttä yksilölajiin, Vepsä korosti finaalitapahtuman merkitystä.

Jana kilpailee 10000-25000 asukkaan sarjassa ja paikka finaaliin Naantalissa varmistui keskiviikkona Hyvinkäällä Uudenmaan piirin toisessa osakilpailussa. Valtakunnallisesti suurimmat pistemäärät keräsivät Raision Kuula, Lempäälän Kisa ja IF Sibbo-Vargarna.

Jana oli saanut Hyvinkäälle jalkeille suuren joukkueen. Yhteispisteissä Jana oli piirin kaikista seuroista neljäs (19833p). Ykkösenä oli Keski-Uudenmaan Yleisurheilu (28858p).

Lajivoittoihin ylsivät M17-pika-aidoissa Leevi Räikkönen (15,1h), T15-kuulassa Laura Mäyrä (9,97), T11-pituudessa Erika Ahvenharju (443) ja T11-kiekossa Sanni Kuparinen ennätyksellään 25,98.

Finaalipaikan kannalta ratkaisevaa oli pisteiden kerääminen laajasti eri sarjoista. Urheilijalla oli oikeus osallistua vain yhteen henkilökohtaiseen lajiin. Tarjolla oli sarjoittain juoksuja sekä hyppy- ja heittolaji.

Myös Janan puolella iloittiin sekä piirikisan menestyksestä että finaalipaikasta.

– Olen tyytyväinen kaikkien urheilijoiden ja valmentajien panostukseen ja toivon, että myös finaalibussi on yhtä täynnä. Vaikka finaaliin ei pääse niin moni urheilija kilpailemaan, toivon silti suurta joukkoa kannustamaan, kommentoi nuorisopäällikkö Noora Jakobsson. (HäSa)

Asiasanat

Menot