Urheilu Hämeenlinna

Tarmo järjestää suunnistuskoulun aikuisille – Omatoimirasteilla moni innostui kuntosuunnistuksesta

Aikuisten suunnistuskoulussa opetellaan muun muassa kartan lukua ja kompassin käyttöä. Kuva: Riku Hasari
Aikuisten suunnistuskoulussa opetellaan muun muassa kartan lukua ja kompassin käyttöä. Kuva: Riku Hasari

Hämeenlinnan Tarmon suunnistusjaosto kutsuu kuntosuunnistuksesta innostuneita aikuisia koulunpenkille. Seura järjestää järjestyksessään jo yhdeksännen aikuisten suunnistuskoulun, jonka infotilaisuus ja ensimmäinen opetuskerta on Ruununmyllyn koululla elokuun 17. päivänä kello 18.

ASK9-nimisessä suunnistuskoulussa on viisi opetuskertaa. Maastossa lajia opetellaan Ruununmyllyn, Miemalan, Aulangon ja Kaupunginpuiston maisemissa. Suunnistuskoulu huipentuu lokakuun 1. päivänä Vuorentaan koululla järjestettäviin Hämeen Sanomien kuntorasteihin, joilla taitojaan pääsee testaamaan perheradalla tai helpoilla kahden ja neljän kilometrin radoilla.

Tarmon suunnistuskoulu on järjestetty aiemmin keväällä, mutta koronarajoitusten takia ASK:n aloittaminen venyi tänä vuonna syksyyn. Kuntosuunnistajille on järjestetty koko alkukauden omatoimirasteja, jotka saivat maastoon kuitenkin paljon myös uusia suunnistuksen ystäviä.

– Nimenomaan omatoimirasteilla lajista innostuneiden pyynnöstä päätimme järjestää ASK:n tänäkin vuonna. Lisätietoa koulusta on tarjolla seuramme nettisivuilla, joilta löytyvät myös osallistumisohjeet. Mukaan pääsee ilmoittautumalla elokuun 10. päivään mennessä, neuvoo suunnistuskoulun vetäjä Jari Järvinen. HäSa

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic