Urheilu Janakkala

Tarmo Ryynänen kesytti Kalpalinnan rinteen – Hyvinkään Pyöräilijöiden alamäkiajaja sinetöi DH-cupin voittonsa

Tarmo Ryynänen ei jarrutellut Kalpalinnan alamäkikisassa. Kuva: Tomi Vesaharju
Tarmo Ryynänen ei jarrutellut Kalpalinnan alamäkikisassa. Kuva: Tomi Vesaharju

Vantaalainen 18-vuotias Tarmo Ryynänen näytti ajamisen mallia lauantaina Kalpalinnassa järjestetyssä alamäkiajon kauden viimeisessä DH-cupin osakilpailussa. Hyvinkään Pyöräilijöiden edustaja meni jo aika-ajossa lujaa, vaikka ryskytti suurimman osan vajaan 400 metrin radasta ilman ketjuja. Aika-ajossa Ryynänen kellotti ajan 35,89, ja finaalilasku taittui ajassa 33,61.

Miesten sarjan toiseksi nopein oli Retkikunta Racingin Ville Ormo (34,56) ennen virolaista Robert Johanssonia (35,71).

Ryynänen sinetöi lauantain voitollaan myös DH-cupin kokonaiskisan voiton. Täydet pisteet kaveri nappasi neljästä osakilpailusta.

Kalpalinnan kisaa Ryynänen piti mukavana cup-kauden huipennuksena.

– Täällä oli mukava ajaa, sillä rata oli hieman erilainen kuin tavallisesti. DH-radat ovat nimittäin yleensä kivikkoisia ja juurakkoisia uria, Ryynänen kuvaili.

Ryynäsen ajolinjat osuivat kohdalleen jo aika-ajossa, vaikka heti ensimmäisissä vaihtamisissa napsahti ikävästi.

– Ketjut katkesivat aika pian lähdön jälkeen, mutta yllättävän hyvään aikaan silti venyin, Ryynänen hymyili.

Ryynänen on viihtynyt alamäkipyörän satulassa jo viitisen vuotta. Miesten sarjaan muutaman vuoden takainen 16-vuotiaiden sarjan suomenmestari on tullut ryminällä.

– Kausi oli kyllä erinomainen, sillä voitin jo miesten mestaruudenkin Rukalla heinäkuun alussa ajetussa cupin osakilpailussa, Ryynänen kertoi.

Miesten Elite-luokan cup-pisteissä toiseksi ylsi Jyväskylän Pyöräilijöiden Onni Rainio ennen HyPö:n Riku Länsiötä. Rainio oli Janakkalan kisassa vasta 18:s ja Länsiö kahdeksas.

Kalpalinnan kisan naisten sarjan voittoon kurvaili odotetusti lahtelainen Salli Saimovaara. 32-vuotias Retkikunta Racingin polkija ylsi finaalissa aikaan 42,28.

Myös Saimovaara viihtyi hyvin Kalpalinnan laskettelukeskuksen kilparinteessä.

– Sade oli pehmittänyt rinnettä jonkin verran, mutta ihan mukavahan sieltä oli alas tulla. Oli kiva, että meille oli saatu kauden päätökseen myös naisten sarja, Saimovaara jutteli.

Saimovaara on Ryynäsen tavoin tämänvuotinen suomenmestari. Aivan pelkkää rallattelua kausi ei ole kuitenkaan ollut.

– Ajan oikeastaan vielä toipilaana, sillä parantelen vielä polven takaristisidevammaa, Saimovaara sanoi.

Kalpalinnan kisan voittaja on ajanut kilpaa myös Norjassa ja Ruotsissa. Viisi vuotta alamäkiajoa harrastanut maastopyöräilijä tähyää myös kansainvälisiin masters-kisoihin.

Naisten sarjassa palkintopallille Kalpalinnassa pääsivät myös Nelli Klem ja Reetta Mertala. Klem huimisteli aikaan 45,60 ja Mertala 48,50.

Hämeenlinnalainen Sanna Pyymäki oli kisan neljäs ajallaan 52,61. Pyymäki paransi hyvin menoaan aika-ajosta, jossa hän pyllähti kerran nurinkin.

– Se oli sellainen paha kohta, jossa olen meinannut kaatua joka kerta harjoituksissa, mutta vasta nyt sitten ”pannutin” siinä, Pyymäki huokaili. HäSa

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic