Urheilu

Tarmon juniorit …menestyivät …hallihuipentumassa

Hämeenlinnan Tarmon juniorit olivat suurella noin kolmenkymmenen urheilijan joukkueella mukana Tampereella hallikauden päättäneessä piirin sisulisähuipentumassa (9-15v.). Mitalisaaliina oli kolme kultaa, kaksi hopeaa ja pronssi.

Tuplamestariksi ylsi P13-sarjassa ennätystuloksillaan Aleksi Yrjölä, joka juoksi 60 metriä aikaan 8,16 ja työnsi kuulaa 12,71. Kolmannen mestaruuden juoksi Iida Lehtonen T13-1000 metrillä kovalla ajalla 3.16,07.

T15-sarjassa Nea Hyvärinen saalisti kaksi hopeaa. Pituudessa paras hyppy kantoi 501 ja kuulassa pisin kaari oli 11,28. Joonatan Veijola oli P11-korkeudessa kolmas sivuttuaan ennätystään 133.

Nuorisovalmennuspäällikkö Ville Vepsä oli jälleen tyytyväinen omiensa otteisiin. Mitalien ohella ilon aiheena oli kilpailijoiden määrä.

– Tarmolaisia oli mukana enemmän kuin ennen. Viestijoukkueita ja edustajia oli laajasti lähes kaikissa ikäluokissa, Vepsä iloitsi.

Tarmon viestijoukkueet juoksivat tasaisesti mitalisijojen tuntumaan. Lähimmäs pääsi P11-nelikko Eino Vuori, Olli Kurki, Joonatan Veijola ja Aatu Laine, joka kellotti 4x 50 metrillä ajan 30,75 ja jäi vain yhden sadasosasekunnin pronssista. Tampereen Pyrintö hallitsi viestikisoja.

Tampereen hallihuipentuma päätti pari-kolme kuukautta kestäneen hallikauden. Kilpailukausi jatkuu toukokuussa maastojuoksuilla ja kesäkuussa käynnistyy ratakausi.

– Mitään erityistä panostusta hallikauteen ei ollut. Paljon uusia junioreita on tullut mukaan ja nuoret saavuttivat SM-mitaleja sekä tekivät hyviä suorituksia. Nyt on parin kuukauden tiivis harjoitusjakso ennen kesäkautta, Vepsä summasi hallikauden antia. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

19.1.2020