Urheilu

Tarmon kultajuhlat jatkuivat nuorten SM-kisoissa

Eino Vuori juoksi tuplamestariksi ja Iiris Veijolalla neljän SM-mitalin viikonloppu. Myös janalaisia ylsi mitaleille.
Tarmon Iiris Veijola kartutti SM-mitalitiliään sunnuntaina kiekonheitossa.
Tarmon Iiris Veijola kartutti SM-mitalitiliään sunnuntaina kiekonheitossa.

Hämeenlinnan Tarmon Eino Vuori toipui jalkavammastaan nopeasti huippukuntoon ja juoksi Kankaanpäässä yleisurheilun nuorten SM-kisoissa M17-tuplamestariksi.

Perjantaina hän kellotti uuden ennätyksensä 10,92 100 metrillä ja sama tahti jatkui sunnuntaina 200 metrillä, vaikka finaalissa puhalsi parin metrin vastatuuli.

Uusi ennätys kirjataan lukemin 22,43 ja voitto oli ylivoimainen, sillä hopeaa sai Espoon Tapioiden Evangelos Spartiotis 22,89.

– Oli tosi kova vastatuuli, mutta juoksu kulki hyvin. Viikonloppu oli sitä mitä toivoin ja parempaa mitalisaldoa ei olisi voinut tulla. Nyt edessä parin viikon reenaaminen kohti Ruotsi-ottelua ja siellä sitten taas uusia ennätyksiä kohti, Vuori iloitsi.

 

Lahdessa 14–15-vuotiaiden SM-kisoissa Tarmon Iiris Veijola kiskaisi T14-kiekossa (0,75kg) ylivoimaiseen yli seitsemän metrin voittoon ikäluokan kärkituloksella 47,09, jolla oma ennätys parani yli kolme ja puoli metriä.

Kun joukkuekisasta tuli myös kultaa kahdeksanneksi sijoittuneen Vilma Kerälän kanssa, Veijolan viikonlopun mitalisaalis oli kaksi kultaa ja kaksi hopeaa. Lauantaina hän työnsi kuulassa SM-hopeaa ja myös joukkuekisasta tuli hopeamitali.

Lauantaina T14-pituuden voittanut Aino Ojaniemi juoksi 300 metrillä SM-pronssille. Alkuerässä hän kellotti ennätyksensä 42,63.

Tarmolaisista Arvi Väre paransi ennätystään pari sekuntia M16-400 metrin aidoissa ja juoksi viidenneksi (58,82) ja Moona Mäkelä heitti T15-kiekossa kuudenneksi.

Tarmon menestyksekkään viikonlopun yhteissaldo oli yhdeksän SM-mitalia, joista kuusi kultaisia, sekä useita muita sijoituksia kahdeksan parhaan joukkoon.

 

Janakkalan Janasta SM-pronssille sunnuntaina ylsivät Kankaanpäässä Onni Ruokangas M16-keihäässä (65,73) ja Ilona Mononen N16-1500 metrillä ennätyksellään 4.52,61. Lauantaina Mononen kiri myös 800 metrillä SM-pronssille.

Lahdessa Helmi Lipsanen venytti T14-kolmiloikassa neljänneksi (11,00 +3,1) vain sentin päähän pronssimitalista. HäSa

Päivän lehti

19.2.2020