fbpx
Urheilu

Tarmon nuoret valmiina kesäkauteen

Hämeenlinnan Tarmon vahvan nuorisotyön vanhin ryhmä (15-19v) on valmiina uuteen kesäkauteen. Takana on hyvin sujunut hallikausi, jolla SM-pronssille kolmiloikassa ylsivät Vilma Lahti (N19) ja Nea Hyvärinen (N17). Lisäksi tuli muita hyviä tuloksia.

– Ei hallikauteen mitään varsinaista panostusta tehty, mutta ominaisuudet olivat kohdallaan. Hyvän talvikauden jälkeen minulle tuli valitettavasti umpilisäkkeen leikkaus ja kuukauden tauko, joten kauden avaukseni viivästyy, Vilma Lahti kertoo tilanteestaan.

Lahti venytti viime kesänä N17-kolmiloikan suomenmestariksi ennätyksellään 11,56. Hallikaudella tulos parani lukemiin 11,80. Aiemmat SM-mitalit ovat tulleet aitaviestijoukkueissa.

– Kilpailen jatkossakin sekä kolmiloikassa että aitajuoksussa. Jos treenit tehoavat tauon jälkeen, tämän kauden tähtäin on SM-kisoissa, Kaurialan lukiossa opiskeleva Lahti toteaa.

SM-viestit juostaan heinäkuussa Porissa. Elokuussa 19-vuotiaat kilpailevat SM-mitaleista Kauhajoella ja 16-17-vuotiaat Espoossa. SM-moniottelut ovat syyskuussa Turussa ja Raisiossa.

Kauden avaus Valkeakoskella

Tarmon nuoret avaavat kesäkautensa ensi keskiviikkona Valkeakoskella nuorten eliittikisoissa. Seuraavana sunnuntaina ovat oman seuran nuorisokansalliset kilpailut ja heti perään Vattenfall-seuracupin avausosakilpailu.

Nea Hyvärinen on juossut pari maastokilpailua toukokuussa. Pm-maastoista saaliina oli pronssimitali.

Monipuolinen lahjakkuus ei ole vielä tehnyt mitään lajivalintaa. Viime kesän SM-kisoissa mestaruudet tulivat T14-sarjan keihäässä ja 80 metrin aitajuoksussa sekä viisiottelusta hopeaa.

– Kaikki menee. Osallistun tulevallakin kaudella sekä otteluun että yksittäislajeihin. Mitään suosikkilajia ei ainakaan vielä ole. Hallikaudella en paljon kilpaillut. Hyvät tunnelmat on kesäkauden alkaessa, Hyvärinen kommentoi.

Ohjaaminen täydentää urheiluharrastusta

Heti koulujen päätyttyä pyörähtävät käyntiin urheilukoulut, joissa nuoret urheilijat ovat ohjaajina. Kaikki ovat käyneet liiton ohjaajakoulutuksen. Lisäksi Tarmo järjestää läpi vuoden omaa sisäistä koulutusta.

– On hauskaa olla ohjaamassa nuorempia. Itse vedän 7–8-vuotiaiden ryhmää Suokkaan Annin ja Kaurasen Nooran kanssa. Osa lapsista on tuttuja jo talvikaudelta, Hyvärinen kertoo kesäohjelmastaan, johon kuuluu myös rippileiri Kuortaneella.

Ohjaustoiminta antaa hyvää työkokemusta nuorille ja täydentää urheiluharrastusta oman harjoittelun ja kilpailun lomassa. Parhaimmillaan seuratoiminta on monipuolista ja siihen voi osallistua kuka tahansa erilaisissa rooleissa. (HäSa)

Asiasanat

Menot