Urheilu

Tasainen ottelu kääntyi HPK-kiekkonaisten tappioksi jatkoajalla – Kuortaneen maajoukkuenuorille toinen voitto

Avausturnauksen pistetahti tyydytti Kerho-luotsi Pirttiniemeä.

Odotukset HPK-kiekkonaisten liigakaudesta nousivat joukkueen vietyä täydet kolme pistettä Bluesilta lauantaina. Sunnuntaina vauhti vain kiihtyi, mutta tehot laskivat, kun vastassa oli TPS:n ensimmäisessä ottelussaan täydellisesti murskannut Kuortane.

Alle 18-vuotiaiden maajoukkuepelaajista koostuva valmennuskeskusjoukkue hallitsi muutoin tasaisen ottelun avauserää ja nousi paremmaksi jälleen lopussa, kun voitto ratkottiin jatkoajalla. Viime kaudella HPK:n pelit puolivälieriin päättänyt Kuortane oli edelleen parempi maalein 3–2 (2–0, 0–2, 0–0, 1–0).

HPK:n päävalmentaja Markku Pirttiniemi kehui Kuortaneen terävyyttä ja pelinopeutta, mikä tuotti hämäläisille ongelmia.

– He tulivat ensimmäiseen erään kovaa raikkaalla jalalla, mutta kokosimme hyvin rivimme toiseen erään. Voittomaalinkin tekemiseen oli paikkoja. Kiekko ei pomppinut meille, mutta ihan hyvin mimmit vetivät tänäänkin, Pirttiniemi kertasi.

Oulun Raksilassa pelatun Naisten liigan avausviikonlopun saldoksi HPK:lle tuli neljä pistettä.

– Täydet kuusi pistettä oli tarjolla, mutta olemme todella tyytyväisiä näihin neljään. Olemme haastajaryhmä ja tulleet mielestäni puskista.

Maajoukkuenuorten avauserän hallinnan yhtäältä syy ja toisaalta seuraus olivat HPK:n viisi kahden minuutin rangaistusta, joista Elina Heikkinen otti kolme. Kuortane rokotti vain yhdestä, kun Linnea Melotindos vei sen 1–0-johtoon viidennellä minuutilla. Erän puolivälin jälkeen Viivi Vainikka lisäsi johtoa Emilia Vesan syötöstä.

Toisessa erässä jäähypenkkiä kulutti vuorostaan Kuortane ja HPK pääsi peliin mukaan. Heikkinen latasi kavennuksen erän alussa ensimmäisellä ylivoimalla Iida Haakanan ja Heta Seikkulan esityöstä ja Emma Katajamäki tasoitti neljännellä ylivoimalla Kiti Seikkulan syötöstä.

Kaikkiaan HPK:lla oli ottelussa kuusi ylivoimaa ja Kuortaneella kahdeksan.

– Jollain tapaa tuomari puhalsi pelin tasoihin jäähyjen osalta toisessa erässä. Ne ratkaisevat, kummassa päädyssä kenttää ollaan, koska yhdellä pelaajalla on iso merkitys näin isossa kaukalossa, Pirttiniemi totesi.

Kolmas erä oli tasaisin, mutta maalit jäivät tekemättä. Kuortane pääsi aloittamaan jatkoajan ylivoimalla, mutta ensimmäisen tuhannen taalan ratkaisupaikan sai HPK:n juuri jäähyltä vapautunut Pihla Hämeenniemi. Hänen laukauksensa kolmen metrin päästä maalista suoraan Haakanan syötöstä meni kuitenkin ohi.

Seuraavasta hyökkäyksestä kiekko jäi pyörimään liian pitkäksi aikaa HPK-maalille. Syötöt saaneet Jenna Kaila ja Vainikka epäonnistuivat omissa maalintekoyrityksissään, mutta Vesa lusikoi kiekon ohi torjuntavuorossa olleen Salla Sivulan.

Sivula pelasi HPK-maalilla melkein yhtä hyvän ottelun kuin Riikka Oinonen lauantaina. Aivan samanlaiseen kiekkosateeseen Ilves-kasvatti ei joutunut, mutta torjui 36 kertaa. HPK sai puolestaan 27 kiekkoa kohti Kuortaneen Neea Pohjamoa.

Pirttiniemen mukaan HPK tulee jatkamaan kahden maalivahdin peluuttamista.

– Tämä oli jo etukäteen suunniteltu, ja Salla pelasi hyvin tänään. Seuraavissa otteluissa katsotaan päivän kunnon mukaan, kumpi pelaa. Kun viikonloppuisin on kaksi peliä, niin tämä on hyvä tapa. Molemmat pelaavat nyt niin hyvin, ettei tarvitse kantaa huolta.

Kiekkonaiset jatkavat alkusarjaa ensi perjantaina molemmat Oulun ottelunsa varsinaisen peliajan jälkeen hävinneen keskiuusimaalaisen KJT Haukkojen vieraana Keravalla. HäSa