Urheilu Hämeenlinna

Tasapeli maistui taas karvaalta HJS:lle – "Meille jää myös opittavaa"

HJS ja FC Jazz eivät saaneet selvyyttä paremmasta lauantain kierroksella.
Eero Lamberg odottaa, tuleeko Santeri Steniukselta syöttöä. Kuva: Pekka Rautiainen
Eero Lamberg odottaa, tuleeko Santeri Steniukselta syöttöä. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kauden toinenkin Kakkosen kotiottelu päättyi tasapeliin. Lauantaina joukkue jakoi pisteet värikkäiden vaiheiden jälkeen porilaisen FC Jazzin kanssa numeroin 2–2 (1–2).

Hämeenlinnalaiset ehtivät jo juhlia kolmatta ja mahdollisesti voittoa tuovaa maalia, kun Prince Mokuma laukoi oman vapaapotkunsa muurista kimmonneen paluupallon porilaisten maaliin 68. minuutilla. Juhlat vaihtuivat kuitenkin pian pettymykseen, sillä maali liputettiin pois paitsiona. Tuomariston tulkinta oli, että paitsioasemassa ollut palloa väistänyt HJS-pelaaja häiritsi vieraiden maalivahdin Janne Järnstedtin työskentelyä. HJS:n päävalmentajalla Lauri Hakasella oli tilanteesta eri näkemys.

– Pelaaja väistää nurkkaan menevää palloa, ja maalivahti hyppää keskeltä. Tulkinta on, että hän blokkaa maalivahdin näkyvyyden. Eikö hän ole kuitenkin silloin pallon eikä maalivahdin linjalla. Minusta se oli päivänselvä maali. Tilanne tulee kuitenkin heillekin nopeasti. Voimme pyöritellä tilannetta nauhalta ja olla sormet ristissä, että olemme jälkikäteenkin suurin piirtein samaa mieltä. Tulkinta tuntuu kuitenkin erikoiselta, Hakanen sanoi.

Hän kuitenkin painotti heti perään, että molemmilla joukkueilla jäi helteisellä Kaurialan kentällä mietittävää tuomarilinjasta.

– Ehkä pistejako on sen takia molemmille riittävän kitkeränmakuinen, valmentajan naurahti.

Lambergille ensimmäinen onnistuminen

HJS:n kauden ensimmäistä kotimaalia ei tarvinnut odotella lauantaina pitkään. Eero Lamberg haastoi vasemmalla laidalla, ja hänen keskityksensä osui rangaistusalueella vieraiden puolustajan käteen. Lamberg asteli itse pallon kanssa pilkulle ja laukoi pallon varmasti maaliin.

Vaarallinen FC Jazz ei kuitenkaan pysynyt pitkään kotijoukkueen takana. HJS:n Gaaid Abdi rikkoi Christian Harjannetta, eikä kokenut Jussi Aalto epäonnistunut rangaistuspotkussa. Eetu Kanerva vei puolestaan puolen tunnin kohdalla vieraat johtoon.

Aallon peli päättyi seitsemän minuuttia myöhemmin, kun hän taklasi punaisen kortin arvoisesti Jesse Huhtalaa. Muutaman kerran kovia kokenut Huhtala puolestaan tasoitti heti toisen jakson ensimmäisellä minuutilla loppunumeroiksi 2–2.

– Näiden tapahtumien jälkeen tasapeli hieman närästää, mutta meille jää myös opittavaa. Lopputulos on siinä mielessä oikeutettu, ettemme saaneet tietyllä tavalla palkintoa siitä, että pidimme myös vastustajan pelissä mukana. Annoimme joka kerran erikoistilannemahdollisuuden, kun se pääsi alueellemme. Niissä Jazz on hyvä. Lisäksi annoimme rikkeillä Jazzille mahdollisuuden huilata kaksi minuuttia. Meidän ei tarvitse olla noin aggressiivisia, jos tilanne on yksi vastaan neljä, Hakanen muistutti.

Hakasen mukaan HJS osasi odottaa vieraiden taktisia muutoksia tauolla.

– Puoliajalla puhuimme, mitä todennäköisesti tapahtuu. Vastustaja teki oikeastaan juuri ne siirrot. Siitä huolimatta emme uskaltaneet hyökätä rohkeammin, koska olimme joka kerta pulassa, kun alueellemme lyötiin pallo.

”Kotipelit pitäisi aina voittaa”

HJS:n avausmaalin tehnyt Lamberg harmitteli pelin jälkeen, että kolmen pisteen potti jäi toisellakin kerralla kotona ottamatta.

– Ei tämä tyydytä. Kotipelit pitäisi aina voittaa, ja pääsimme kuitenkin pelaamaan pitkän aikaa ylivoimalla. Paikat olisi pitänyt hyödyntää ja ottaa voitto. Lisäksi meiltä hylättiin se maali. Mielestäni sitä ei olisi pitänyt hylätä, sillä kukaan ei osallistunut peliin, 16-vuotias lupaus sanoi.

Lamberg on päässyt miesten Kakkosen rytmiin hyvin kiinni.

– Olen päässyt mielestäni ihan hyvin mukaan, ja tänäänkin peli oli ihan hyvä. Pääsin onneksi tekemään ensimmäisen maalinkin, hän hymyili.

Rangaistuspotkun ampuminen 448 kotikatsojan silmien edessä ei nuorta miestä hetkauttanut.

– Olin tilanteessa yllättävän rauhallinen, enkä tuntenut paineita. Oli aika itsevarma fiilis lähteä laukomaan, Lamberg arvioi.

HJS:n ottelut jatkuvat ensi lauantaina Tampereen Ilveksen kakkosjoukkueen vieraana. Seuraavan kotiottelunsa se pelaa perjantaina 10. heinäkuuta PIFiä vastaan. HÄSA

Päivän lehti

3.7.2020