fbpx
Kiekko Urheilu Hämeenlinna

Tässä on HPK:n joukkue kaudelle 2020–21 – MM-hopeamitalisti Koistinen ja tehomies Mankinen kärkivahvistuksia

HPK julkisti ensi kauden alustavan joukkueensa. Ykkössentterin hankinnan kanssa ei hötkyillä.
Tommi Tikka ja Valtteri Puustinen kuuluvat myös Matti Tiilikaisen valmentamaan HPK:n joukkueeseen kaudella 2020–21. Kuva: Tomi Vesaharju
Tommi Tikka ja Valtteri Puustinen kuuluvat myös Matti Tiilikaisen valmentamaan HPK:n joukkueeseen kaudella 2020–21. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Pallokerhon liigajoukkue jääkiekkokaudelle 2020–21 on pääpiirteissään selvillä. HPK julkisti uusimmat sopimukset ja joukkueen 28 pelaajan rungon maanantaina.

HPK:hon siirtyvät uusina pelaajina puolustajat Ville Koistinen ja Eemeli Räsänen sekä hyökkääjät Jesse Mankinen, Harri Kainulainen ja Daniel Mäkiaho. Seura käytti myös hyökkääjä Valtteri Puustisen option.

Lisäksi hyökkääjä Erkka Seppälä solmi jatkosopimuksen HPK:n kanssa. Viimekautisesta U20-joukkueesta liigasopimuksen tekivät Jere Jokinen, Santtu Hakanen ja Valtteri Jeskanen. U20-sopimuspelaajaksi liitettiin maalivahti Aleksi Seppälä.

 

Keskushyökkääjä saattaa tulla vasta elokuussa

Lähtijöitä ovat puolustajat Niklas Friman, Arto LaatikainenMiro Karjalainen ja Nico Nurmikanta, keskushyökkääjät Cody Kunyk ja Rob Bordson sekä laitahyökkääjät Philippe Cornet, Filip Krivošík ja Janne Tavi.

HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola mukaan ainoastaan maalivahti Rasmus Reijolan kanssa neuvotellaan enää jatkosopimuksesta.

– Emme voi ihan näillä maalivahdeilla lähteä kauteen. Reijolan tilannetta katsomme vielä. Tarkoitus on hankkia kirittäjä Joona Voutilaiselle. Hän pelasi niin hyvän kevään, että odotamme hänen jatkavan siitä, Toivola pohtii.

– Kenttäpelaajista kukaan muu ei enää ole jatkamassa meillä. Olisimme totta kai halunneet pitää Frimanin ja Kunykin, kun he olisivat laatupelaajia mihin tahansa Euroopan liigaan. Kaikkia pelaajia ei aina saada pidettyä, ja kaikkia emme halunneetkaan pitää.

HPK:lla on Liigan parhaimmistoon kuuluneen Kunykin lähdön myötä selvä tarve hankkia ykkössentteri. Sellaista ei ole kuitenkaan odotettavissa kahteen kuukauteen.

– Katsomme ensin, millainen pelaajabudjetti meille tulee. En osaa sanoa, miten se muuttuu. Vielä on rahaa käytettävissä, ja tulemme toimeen, vaikka budjetti pienenisi. Pelaajahankinta voi mennä elokuun alkuun, Toivola malttaa.

– Perusrunko on hyvä. Etsimme siihen sopivan kaverin tai kaverit. Maltti on nyt valttia.

 

Mankiselta tulosta, Koistiselta kokemusta

Uusista pelaajista Toivola odottaa eniten Jesse Mankiselta. Viime kausi oli laitahyökkääjälle pettymys siinä missä muulle Pelicansille, ja hän päätyi loppukaudeksi Sveitsin Davosiin. Edelliskaudelta 2018–19 tilillä on kuitenkin Liigasta tehot 14+25=39.

Yhteensä 28-vuotias Mankinen on pelannut 561 liigaottelua ja tehnyt näissä 250 pistettä. Toivolan mukaan Mankinen kuuluu joukkueen “tulosyksikköön”.

– Jesse on osoittanut urallaan, että hän pystyy olemaan tehokas, vaikka viime kausi olikin hieman haastava hänelle. Kyllä hänen paikkansa HPK:ssa on ehdottomasti kahdessa ensimmäisessä kentällisessä, Toivola toteaa HPK:n tiedotteessa.

Mankisen kaksivuotisen sopimuksen toisella kaudella on ulkomaanoptio.

38-vuotias Ville Koistinen on puolestaan pelannut urallaan 103 NHL-ottelua. Viime kausi Koistisella meni Saksan Ingolstadtissa ja Tshekin Sparta Prahassa. Hänet muistetaan Suomen MM-hopeajoukkueesta 2007 ja pronssiryhmästä 2008.

– Ville on tietysti kokenut ja maailmaa nähnyt pelaaja, joka omaa hyvät kiekolliset taidot. Odotamme Villen tuovan puolustuspelaamisen lisäksi lisäulottuvuutta ylivoimaamme, Toivola taustoittaa.

 

Kainulainen palaa kokeilujakson kautta

HPK-kasvatti Harri Kainulainen esiintyi HPK:ssa viimeksi toissa kaudella. Viime kaudella Kainulainen pelasi Kiekko-Vantaassa, jossa hän ylsi Mestiksen pistepörssin kakkoseksi tehoin 24+31=55. 20-vuotias Eemeli Räsänen kuului päättyneellä kaudella Jokerien KHL-joukkueeseen.

Kainulainen ja Erkka Seppälä aloittavat sopimuksensa tryout-jaksolla.

– Haluamme ensin katsoa, kannattaako Harrin jäädä HPK:hon niin meidän kuin hänen uransa kannalta. Seuralle se on aina turvallisempi Mestiksestä siirtyvän kaverin kohdalla. Kaikkien pelaajien kohdalla tryout ei ole mahdollista, Toivola selvittää.

18-vuotiaan Daniel Mäkiahon sopimus on kolmevuotinen. Hän pelasi viime kaudella Nuorten SM-liigaa Kiekko-Espoossa. Toissa kaudella hänet valittiin B-nuorten SM-sarjan parhaaksi pelaajaksi. Hänen isänsä Toni Mäkiaho muistetaan Rinkelinmäellä eräänlaisena HPK:n kulttipelaajana reilun kymmenen vuoden takaa.

 

Jokereihin lähtevä kapteeni hyvästeli Kerhon

HPK:n kapteenina viime kaudella toiminut Friman hyvästeli Kerhon jo sunnuntaina seuran kotisivujen kautta. Friman siirtyy ensi kaudeksi Jokereihin, kuten Iltalehti uutisoi helmikuussa.

– Viime vuodet HPK:ssa ovat olleet erittäin ratkaisevia oman urani kannalta ja olen todella kiitollinen HPK:lle mahdollisuudesta, jonka sain saavuttuani Kerhoon. Olen viihtynyt Hämeenlinnassa ja kasvanut pelaajana joukkueen kehittymisen mukana, sanoi HPK:sta Leijoniin noussut Friman Kerhon verkkosivuilla.

SaiPa puolestaan kertoi maanantaina värvänneensä Slovakian maajoukkueeseen nousseen Krivošíkin.

Maanantai oli liigaseurojen sopimuksen mukaan ensimmäinen mahdollinen siirtojenjulkistuspäivä kauden päätyttyä ennenaikaisesti. Yleensä HPK on julkistanut joukkueensa vasta Kick-off-kaudenavaustapahtumassaan, mutta tänä keväänä sellaista ei koronaviruksen takia järjestetä. HäSa

HPK kaudelle 2020–21

Maalivahdit:

Tuomas Aalto sopimus vuoteen 2021, Joona Voutilainen 2021, Aleksi Seppälä 2022+1 kauden optio.

Puolustajat:

Atso Lehtinen 2021, Ossi Ikonen 2022, Otto Latvala 2022, Santeri Lukka 2021, Elmeri Eronen 2021, Petteri Nikkilä 2021, Ville Koistinen 2021, Eemeli Räsänen 2021+1, Valtteri Jeskanen 2022.

Hyökkääjät:

Mikko Lahtela 2021, Santtu Hakanen 2021, Jere Jokinen 2022, Jere Innala 2021, Tommi Tikka 2021, Markus Nenonen 2021, Miro Ruokonen 2021, Erkka Seppälä 2021 (tryout), Henri Kanninen 2021, Valtteri Puustinen 2021, Kasperi Heinänen 2021, Joona Monto 2021, Kristjan Kombe 2021, Jesse Mankinen 2022, Harri Kainulainen 2021 (tryout), Daniel Mäkiaho 2023.

Valmennus:

Päävalmentaja: Matti Tiilikainen
Apuvalmentajat: Janne Sinkkonen ja Timo Turunen (fysiikka)
Maalivahtivalmentaja: Juha Lehtola (myös videovalmennus)

Menot