Urheilu

Täydet pisteet avauksesta

Ei vielä läheskään valmista, mutta riittävän hyvää sarja-avaukseksi.

Näin voi luonnehtia HPK:n kauden ensimmäistä ottelua lentopallon naisten Mestaruusliigassa. Kerho kellisti myös sarjan koviin arvioidun Liiga-Euran neljän erän kamppailussa Hämeenkaaressa.

– Olimme alussa hermostuneita. Sarja-avaus kotihallissa jännitti jonkin verran. Sitten pelimme kuitenkin jo vähän aukesi, tuumi HPK:n tehonainen Marina Skender.

Hän takoi tavoilleen uskollisena ottelun muhkeimman saldon 27/+20. Skender sai 52 passia ja hän hyökkäsi Kerholle 26 pistettä. Myös Skenderin nostoprosentti 71 on laadukasta tasoa.

Viime kaudella Skender joutui olemaan pitkään sivussa polvioperaation takia. Maanantaina 26 vuotta täyttävä kroaatin jalka on kunnossa ja se näkyy myös tilastoissa. Hän on tälläkin kaudella joukkueensa avainpelaaja.

HPK voitti ensimmäisen ja toisen erän aika selvästi, mutta hiipui kolmannessa erässä tappioon. Neljättä erää kotijoukkue hallitsi taas alusta lähtien.

– Kolmannessa erässä keskittymisemme herpaantui. Muutenkin pelissämme oli niin ylämäkiä kuin alamäkiäkin, Skender selvitti.

Hän aloitti kolmannen kautensa HPK:n paidassa.

– Päätös tulla Hämeenlinnaan oli helppo. Tunnen jo kaupungin ja ihmisiä täällä. Ymmärrän jo vähän suomen kieltäkin, Skender naurahti.

HPK:n naisten joukkue on uudistunut viime kaudesta. Skender vakuutti pitävänsä tämän kauden HPK:sta.

– Joukkueemme taistelee joka pallosta. Meillä on myös nyt erittäin hyvä henki joukkueessa, hän kiitti.

Mestaruusliigan Hämeenlinnan avaus ei varmasti jää historiaan suurena lajin spektaakkelina. Aikamoista sohlaamistakin riitti, mutta tässä vaiheessa kautta se on täysin ymmärrettävää. Eurallakin on nyt koossa joukkue, jolla se todennäköisesti kamppailee liigassa kärkipään sijoituksista.

– Eura on tällä kaudella hyvä, uumoili myös Skender, joka sai keskiviikkona pelata kahden edellisen kauden seurakaveriaan Pauliina Vilposta vastaan.

– Mielestäni Pauliina hyökkäsi vahvasti, Skender kehaisi 20 pinnaa Euralle tehnyttä Vilposta.

Tasaisesti

HPK oli tiistaina Skenderin tehoista huolimatta tasainen joukkue.

– Heikkoa lenkkiä meillä ei ollut. Serbit (Sonja Klisura ja Nevena Iricanin) olivat jopa positiivisia yllätyksiä. Epäilinkin, että he ovat parempia pelissä kuin treeneissä, sanoi HPK:n päävalmentaja Kai Stenius.

HPK:n libero Tiiamari Sievinen oli hyvä. Myös passari Noora Venho kunnostautui – etenkin syötöissään. Laura Pihlajamäki oli ottelun paras keskipelaaja. Hän torjui viisi pinnaa ja hyökkäsi seitsemän. Roosa Laakkonen aloitti toisena keskipelaajana. Hän teki toisessa erässä tilaa Pihla Pelkiölle. Kentällä piipahtivat myös Iida Paananen, Riikka Tiilikainen ja Sanni Rihu. Polvileikkauksestaan kuntoutuva joukkueen kapteeni Noora Lainesalokin oli jo mukana kokoonpanossa.

Stenius oli tyytyväinen pinnoihin, mutta pelistä hän löysi vielä paljon parannettavaa.

– Vähän sähellystä se vielä oli. Torjunnat hävisimme ja se on huolestuttavaa, valmentaja mietti.

”HPK oli valmiimpi”

Liiga-Euran päävalmentajan Jukka Koskisen mielestä HPK oli avaukseen valmiimpi joukkue.

– Sen asenne oli parempi. Meillä vähän tultiin kokeilemaan, missä mennään. Ensimmäiseen ja kolmanteen erään olen kohtalaisen tyytyväinen. Toisessa ja neljännessä olimme selvästi altavastaajana. Hyökkäyssuunnat ja järki unohtuivat, Koskinen jutteli.

Omistaan hän nosti esiin liberona hyvin puolustaneen Päivi Pohjalaisen. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

22.10.2020

Fingerpori

comic