Urheilu

Teemu Pukille pitkä jatkosopimus Norwichiin

Teemu Pukki sai pitkän sopimuksen Valioliigaan nousseelta Norwichilta.
Teemu Pukki on kiskonut maaleja Huuhkajille ja Norwichille huimaan tahtiin. Kuva: GIAN EHRENZELLER
Teemu Pukki on kiskonut maaleja Huuhkajille ja Norwichille huimaan tahtiin. Kuva: GIAN EHRENZELLER

Jalkapalloilija Teemu Pukki jatkaa uraansa päättyneen kauden seurassaan Norwichissa, jonka Valioliiga-nousuun päättyneen unelmakauden tärkeimpiä palasia hän oli viime talvena. Pukin seura ilmoitti verkkosivuillaan solmineensa ahnaan hyökkääjän kanssa kolmevuotisen sopimuksen, jossa on vielä optio lisävuodelle.

– Se [sopimuksen allekirjoittaminen] tuntui mahtavalta. Minulla oli täällä uskomaton ensimmäinen vuosi. Kaikki olivat mukana tekemässä tästä helppoa minulle, ja perheelleni tämä paikka tuntuu kodilta. Olemme iloisia voidessamme jäädä tänne vähän pidemmäksi aikaa, Pukki sanoi.

Suomen maajoukkuekärki iski Norwichille 30 maalia viime kaudella ja voitti Mestaruussarjan maalipörssin ylivoimaisesti. Joukkue komeili Englannin toiseksi korkeimman sarjatason ykkössijalla kauden päätteeksi, joten nousu Valioliigan yltäkylläisyyteen oli selvä.

–  Olen todella ylpeä viime kaudesta. Se oli minulle urani paras kausi, ja ymmärrämme tekomme kunnolla vasta ensimmäisessä Anfieldillä.

Kesällä naimisiin mennyt Pukki kertoi Norwichin verkkosivujen haastattelussa odottavansa kauden alkua malttamattomana.

–  Lapsena unelmoin Espanjassa pelaamisesta, mutta olen aina seurannut Valioliigaa. Se on maailman paras liiga, joten olen totta kai halunnut päästä myös sinne pelaamaan, ja nyt näin tapahtuu, Pukki intoili.

Valioliiga alkaa Norwichin osalta Mestarien liigan voittaneen Liverpoolin kotikentällä 9. elokuuta.