Kiekko Urheilu

Teemu Selänne täyttää perjantaina 50 vuotta – mutta onko hän kaikkien aikojen suomalainen jääkiekkoilija?

Hämeen Sanomat kysyi – Esa Tikkanen, Harri Lintumäki, Ville Leino ja Eetu Tuulola vastasivat.
Kippis! Suomalaisen jääkiekon suuriin legendoihin lukeutuva Teemu Selänne täyttää 3. heinäkuuta 50 vuotta. KUVA: Lassi Puhtimäki, arkisto

Onko Teemu Selänne kaikkien aikojen suomalainen jääkiekkoilija?

Kuva: Seppo Pessinen
Kuva: Seppo Pessinen

Esa Tikkanen, NHL-legenda ja viiden Stanley Cupin mies:

”Omina pelivuosinaan oli kyllä. Mutta ajankohtia ei pitäisi vertailla, koska jääkiekko on muuttunut paljon. Voidaan kysyä, että olisiko Wayne Gretzky tänä päivänä enää maailman paras pelaaja Connor McDavidin sijaan – mutta minusta voidaan myös kysyä olisiko McDavid ollut meidän pelivuosinamme paras? Minusta ei. Selänne oli paras omalla aikakaudellaan ja Kurri omallaan.”

 

Kuva: Tommi Uusi-Kilponen
Kuva: Tommi Uusi-Kilponen

Harri Lintumäki, HPK:n kunniapuheenjohtaja:

”Oli joukkuelaji mikä tahansa, yksilöiden asettaminen arvojärjestyksen on vaikeaa. Pelaajat eivät voita yksin mitään, joukkueet voittavat. Edustan sitä näkökantaa, että lasken sitä kautta, että kenellä on eniten mestaruuksia – ja siksi kallistun Jari Kurrin puoleen.”

Kuva: AF
Kuva: AF

Ville Leino, entinen NHL-hyökkääjä ja Billebeino-vaatemerkin perustaja:

”Kyllä varmasti tietyllä tapaa on, moni asia puhuu sen puolesta. Tulokasennätykset, maajoukkuenäytöt ja se, että hän teki urallaan komean toisen nousun puoltaa sitä.”

Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Eetu Tuulola, Kerhon kultahyökkääjä ja Calgary Flamesin sopimuspelaaja:

”Ehdottomasti kyllä. Se, miten Teemu omistautui lajille ja antoi sille verta, hikeä ja kyyneleitä johti siihen, että aika poikkeuksellisen hieno ura on taustalla.”

Menot