Urheilu

Teemu Tenhusen hyväntekeväisyysottelussa selkeä viesti kiekkoyhteisöltä: "Kaveria ei jätetä"

Jääkiekkoyhteisö lähti yksissä tuumin tukemaan vakavasti loukkaantunutta Teemu Tenhusta.
Jarkko Savijoki, Harri Ojanperä, Kaarle Tie, Antti Korpimaa ja Teijo Savijoki ovat olleet isossa roolissa Tenhun pelin toteutumisessa.

Hämeenlinnalainen jääkiekkoyhteisö pysähtyi viime vuoden marraskuussa murheellisiin uutisiin. HPK:n U20-joukkueen kohtaamisessa tapahtui jotain, mikä sai jääkiekon tuntumaan pieneltä elämän mittakaavassa.

Yksi HPK:n pelaajista, Teemu Tenhunen, loukkaantui vakavasti. Kiekkoa maalin takaa hakenut Tenhunen kaatui ja sinkoutui laitaan.

Seuraukset olivat vakavat. Lupaavasti alkanut jääkiekkoura päättyi yhdessä silmänräpäyksessä.

Syyllisiä tilanteessa ei ollut, eikä niitä ole haettu. Kyse oli vain karmeasta vahingosta nopeatempoisen pelin tiimellyksessä.

Jäälle makaamaan jäänyt, liikkumaan kykenemätön Tenhunen kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan ja leikkauspöydälle.

Tenhusen kädet lähtivät toimimaan suhteellisen nopeasti ja pikkuhiljaa toimintakyky on kehittynyt. Alaraajojen osalta ennustetta eivät lääkärit ole antaneet.

Tenhunen käyttää liikkumiseen pyörätuolia.

– Jaloista ei anneta minkäänlaisia ennusteita. Hyvin todennäköisesti käytän pyörätuolia tulevaisuudessakin. Jalkoja lähinnä hierotaan ja yritetään herätellä tuntoa. Paljon on tarinoita, että jalat ovat lähteneet toimimaan, mutta vielä enemmän on tarinoita siitä, etteivät ne sitä tee. Mutta pitää muistaa, että jos osuma olisi tullut sentin ylemmäs, en ehkä olisi tässä, Tenhunen kuvaili itse HPK:n julkaisemassa tiedotteessa.

 

Ajatus Tenhun peli -hyväntekeväisyysottelulle tuli hämeenlinnalaisen jääkiekon legendoihin kuuluvalta Riku Hahlilta. Hahl otti aiheen ensi kertaa puheeksi ja HPK:n alumnit lähtivät välittömästi mukaan.

– Teemun tapaus pisti kaikki uusiksi. On ollut hienoa nähdä miten HPK, alumniporukka ja kaikki tahot ovat lähteneet yhteisen tärkeän asian äärelle. Tämä on ollut huikeaa nähdä. Hieno lauantai on edessä, alumnien Teijo Savijoki sanoo.

Entinen HPK-peluri Harri Ojanperä allekirjoittaa Savijoen puheet.

– Ei ole ollut vaikeuksia saada yhteistyökumppaneita mukaan. Kaikki ovat lähteneet sillä asenteella, että ilman muuta olemme mukana, Ojanperä sanoo.

 

Teijo Savijoen mukaan tällä hetkellä lippuja on lauantaina kello 15.00 Ritariareenalla järjestettävään otteluun myyty jo lähes 2000 kappaletta. Toive on, että lukema kasvaa vielä tärkeän asian nimissä.

Ottelun tuotot ohjataan lyhentämättömänä Teemu Tenhuselle.

– Pikkuisenkin jos on sydän paikallaan, paras tapa auttaa on nyt, että tulee lauantaina jäähalliin, Teijo Savijoki sanoo.

– Paljoa ei pyydetä, pienistä puroista syntyy iso virta, Jarkko Savijoki jatkaa.

 

HPK ry:n, HPK:n alumnien ja HPK Liiga oy:n järjestämässä hyväntekeväisyystapahtumassa kohtaavat HPK alumni ja Jokerit alumni. Jokerit oli vastustajana 29. marraskuuta murheellisena päivänä, jolloin Tenhusen loukkaantuminen tapahtui.

Tapahtumassa tullaan näkemään paljon jääkiekkoyleisölle tuttuja nimiä.

HPK:n joukkueessa tulee pelaamaan mm. maailmanmestari Marko Palo, entiset NHL-pelaajat Tony Virta sekä Timo Pärssinen, Marko Tuulola, Otto Paajanen, Jyrki Louhi ja kumppanit. Kaukalossa nähdään myös monia muita HPK-legendoja ja maalia vartioi Nashvillen maalivahti Juuse Saros. HPK:n penkin taakse paluun tekee kaksinkertainen maailmanmestarivalmentaja Jukka Jalonen.

Jokereiden riveissä tullaan näkemään mm. NHL-tähdet Teuvo Teräväinen ja Artturi Lehkonen, Antti-Jussi Niemi, Riku Hahl, Esa Pirnes, Toni Dahlman, Jani Rita, Kai Nurminen ja Eero Somervuori.

 

Auttavien käsien ryntäys kertoo ikävän tapahtuman ympärillä myös jostain hienosta, jääkiekkoyhteisöstä yhä löytyvästä kaveria ei jätetä -hengestä.

– Siitä se juuri kertoo. Tuntuu, että tällaista yhteishenkeä on vielä enemmän kuin muissa lajeissa, Kaarle Tie sanoo.

– Tämä on hieno osoitus siitä, että kaveria ei jätetä kun hätä on suurin, Ojanperä säestää.

Teijo Savijoki nyökkää.

– Esimerkiksi Jukka Jalosella oli Jääkiekkoliiton kokous samaan aikaan, mutta Jalonen halusi olla ehdottomasti paikalla.

Tenhun peliksi ristityn ottelun yhteydessä huutokauppaa vetävän Antti Korpimaan mukaan syytä saapua paikalle ei ole tarvinnut yleisölle ja tapahtumaan osallistuville erityisemmin perustella.

– Puhutaan kuitenkin nuoren miehen elämästä ja tulevaisuudesta, Korpimaa sanoo. HäSa

 

Lue myös: Jääkiekkokaukalossa vakavasti loukkaantunut HPK:n Teemu Tenhunen kuntoutuu robottien avulla – “Kävely on isoin unelma” (14.1.2019)

 

Ottelun yhteydessä huutokauppa

Tenhun pelin yhteydessä järjestetään Teemu Tenhusen hyväksi myös huutokauppa.Myynnissä oleviin tuotteisiin kuuluu:

HPK 2005-2006 Game Worn valkoinen – Mikko Jokela

Aitio yhteen Jokereiden KHL-peliin – Ossi Väänänen (pelipäivästä sovittava erikseen, ei SKA-pelit, sisältää 20 kpl lippuja)

Jokerit 2014-2015 aito pelipaita (ei pelattu) sininen – Riku Hahl

Maajoukkue 2008 MM-kisat Game Worn valkoinen – Mikko Jokela

Maajoukkue 2008 MM-kisat Game Worn retro sininen – Mikko Jokela

Maajoukkue 2008 MM-kisat edustustakki sininen – Mikko Jokela

CCM Suomi 100 maila Jokereiden pelaajien nimmareilla

CCM maila – Marko Tuulola, Markon, Jonin ja Eetu Tuulolan nimmareilla

Muumipäivä -erikoismuki

Ennakkohuutoja voi tehdä ennakkotarjouksina torstaihin kello 16 mennessä. Lisätietoja HPK:n verkkosivuilta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic