Kiekko Urheilu

HPK:lle iso voitto vuokravahdin debyytissä – "Halusimme parantaa ja paransimmekin"

HPK parempi ”kuuden pisteen ottelussa” HIFK:n vieraana. 26-vuotiaalle Mestis-lainavahti Rasmus Reijolalle voitto liigadebyytissä.
HPK:ssa ensimmäisen ottelunsa pelannut maalivahti Rasmus Reijola on saanut tontilleen HIFK:n Lennart Petrellin. Kerhon veskarin apuun rientää Arto Laatikainen. Kuva: Matti Raivio

Peräkkäin sarjataulukossa Helsingin jäähallin kaukaloon luistelleet HPK ja HIFK kohtasivat toisensa niin sanotussa kuuden pisteen ottelussa.

Ennen ottelua HPK majoittui Liigan sarjataulukossa kuudenneksi ja niskaan hengittänyt HIFK seitsemänneksi vain yhden sarjapisteen päässä. HPK kuitenkin paransi asemiaan kuuden kärjessä toteuttamalla ryöstöretken 3–2-vierasvoitolla.

Ottelussa nähtiin myös Mestiksen RoKista lainalla HPK:n maalivahtiosastolle helmikuun puoliväliin vuokratun Rasmus Reijolan, 26, liigadebyytti.

Urallaan muun muassa Mestiksessä ja Yhdysvaltain yliopistosarjoissa torjunut Reijola heitettiin heti altaan syvään päähän, sillä roimalla kädellä joukkuettaan vahvistanut HIFK perjantai-illassa Nordenskiöldinkadulla ei ole helpoin mahdollinen paikka aloittaa liigaura.

– Ajatus oli se, että ensimmäinen liigapeli jännittää joka tapauksessa. Eli ekstraa ei tulisi siitä, että vastassa on HIFK vieraissa. Hän oli erittäin rauhallinen ja hyvä. Maaleille hän ei voinut mitään, ensimmäinen oli erinomainen laukaus ja toisessa kaikki näki mistä se meni, omasta pelaajasta, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen valaisi.

 

Ottelun avausmaali antoi odotuttaa itseään toiseen erään.

HPK oli se, joka avasi tulen aivan toisen erän ensi hetkillä Teemu Turusen ladatessa kiekon ohi HIFK-vahti Atte Engrenin maalin takaa kiemurelleen Otto Paajasen tarjoilusta.

Osumalla Turunen (17+23=40) nousi yksin Liigan pistepörssin kärkeen ohi KooKoon Malte Strömwallin. Laiskanpulskeasti pelanneen HIFK:n otteet saivat helsinkiläisten valmennusjohdon käyttämään Turusen maalin jälkeen aikalisänsä.

IFK tulikin tasoihin, kun Tommi Santalan tarkka rannelaukaus b-pisteen kaarelta ohitti Reijolan ensimmäisen kerran ja toi IFK:n tasoihin.

Kolmannessa erässä HPK:n ylivoimalle kolmas kerta toden sanoi ja se sai vihdoin onnistumisen, kun Turunen pääsi jälleen nokikkain Engrenin kanssa ja siirsi kiekon varmasti maaliin.

HIFK pääsi kuitenkin erän ensimmäisellä ylivoimallaan tasoihin Tommi Santalan laukauksen livahtaessa HPK-kimmokkeesta Reijolan ohi.

Vierailijoiden kuitti tuli kuitenkin nopeasti, kun Kerho sai voittomaalinsa jopa hivenen yllättävästä osoitteesta. Nelosketjun Miro Ruokonen lapioi Filip Krivosikin lähettämän irtopalan verkkoon, kun ottelua oli pelaamatta vain 5.19. Se riitti voittoon.

– Nelosketjusta saimme erityistä voimaa. He tekivät voittomaalin ja hankkivat kaksi jäähyäkin, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen kiitteli.

 

Jo lauantaina sarjajumbo Ässiä vastaan kompuroinut Ilves saapuu kuudentena majailevan HPK:n vieraaksi Ritariareenalle.

Voitto HIFK:sta antoi joukkueelle Pennasen mukaan paljon itseluottamusta kömpelön Tappara-ottelun jälkeen.

– Pelasimme erittäin hyvän pelin. Olimme parempia ja ansaitsimme voiton. Tapparaa vastaan pelasimme videolta katsottuna tietyllä tavalla yhden kauden huonoimmista peleistämme. Halusimme parantaa – ja paransimmekin. HäSa

Katso tästä pörssikärki Turusen maalit ja Ruokosen ratkaisu:

Päivän lehti

23.1.2020