Urheilu

Tenniksen uudelleen löytänyt Virve Visakivi valloitti Aulangon molempina kisapäivinä

Lauantaina naisten B-sarjan tenniksen Aulanko cupissa voittanut Hämeenlinnan Tennisseuran Virve Visakivi jatkoi voittamista sunnuntaina miesten puolella. Visakivi pääsi avoimen C-sarjan kaaviossa suoraan välieriin ja pelasi myös kisan toisena pelipäivänä ”koko rahan edestä”.

Välierissä Visakivi kaatoi pieksämäkeläisen Niko Naapin 6–3, 6–1, mutta sai pelata loppuottelussa reilut kaksi tuntia. Helsingin Smashin Henrik Ikonen taipui lopulta 6–4, 5–7, 6–1.

– Putkeen meni tämä viikonloppu. Ei olisi voinut paremmin käydä. Viimeinen meni tiukaksi. Henrik antoi hyvän vastuksen. Koko rahalla piti pelata. Kotikisoihin oli kiva osallistua

Hämeenlinnalaisen kaksinkertainen turnausvoitto ei tullut kovin suurena yllätyksenä. Nyt 40-vuotias Visakivi oli parikymppiseksi asti hyvän kansallisen tason, A-sarjan pelaaja, kunnes lopetti uransa. Viime vuosina Visakivi on pelaillut harvakseltaan, kunnes hänet houkuteltiin viime talvena Tampereen Tennisseuran riveihin pelaamaan seniorien SM-sarjaa.

– Nyt on taas innostusta vähän enemmän. Lasten kanssa on mennyt aikaa viime vuosina, niin ei ole ehtinyt pelata. Ei tämä vakavaa tennistä vieläkään ole, mutta olen pystynyt taas harrastamaan, Visakivi kertoi.

– Ensi viikonloppuna pelaan varmaan nelinpeliä Lempäälässä, mutta en ole suunnitellut enempää.

 

Aulanko cupin pääluokan, miesten B-sarjan kaksinpelin finaalissakin nähtiin odotetusti hämeenlinnalaisväriä, olihan puolet kaavion pelaajista HTS:n omia. Loppuottelussa kohtasivat kaksi sijoitettua: Lempäälän Tennisseuran Mikko Lehtinen ja HTS:n Stéphane Gouriou.

Ykkössijoitettu Lehtinen oli parempi suoraan erin 6–2, 6–4. Ratkaisevaksi ottelussa muodostui ranskalais-hämeenlinnalaisen Gourioun hyvän alun jälkeen tullut pimeä jakso, jonka aikana lempääläläinen voitti kahdeksan peräkkäistä peliä.

Gouriou nousi peliin mukaan murtamalla kahdesti toisessa erässä ja tasoittamalla 4–4:ään, mutta menetti heti tämän jälkeen syöttönsä viimeistä kertaa.

Lehtinen kävi Aulangolla pelaamassa vain sunnuntaina, sillä sijoitus antoi hänelle vapaalipun välieriin seitsemän pelaajan kaaviossa.

– Hyvä, että selvisi yhdellä reissulla. Mielelläni olisin pelannut puolivälieränkin. Välierä oli vaikea (Elias Kyllönen hävisi 2–1), mutta finaalissa lähti rullaamaan. Se oli hyvää tennistä. Vastustajakin oli kova ja jaksoi hakea palloja, Lehtinen kehui.

 

Gourioun mukaan iltapäivällä tuntui jo reisissä, mikä antoi edun tuoreemmalle Lehtiselle.

– Oli hyvä päästä finaaliin kotikisassa. Aamulla peli kesti yli kaksi tuntia, niin iltapäivällä oli hankalaa. Massakentällä pelaaminen on niin fyysistä. Kunto ei riittänyt voittoon, mutta yritin taistella. Mikko on aggressiivinen ja varma pelaaja, Gouriou sanoi.

45-vuotias Gouriou tunnetaan paremmin Hämeenlinnan Tennisseuran valmentajana. Hän olisi kaivannut oman seuran nuoremmilta pelaajilta kovempaa panosta turnaukseen, mutta uskoo, että oppilaat syrjäyttävät hänet vielä kaupungin ykköspelaajan paikalta.

Johannes (Nykänen) voitti viime vuonna, ja häntä vastaan oli hyvä kahden tunnin taistelu. Meillä on 11–13-vuotiaissa seurassamme hyviä pelaajia, jotka voivat olla kolmen vuoden päästä B-sarjassa.

 

Kolmantena hämeenlinnalaisena Aulanko cupin finaaleissa oli Marja-Liisa Hedman. Suomen kärkipelaajiin yli 70-vuotiaissa kuuluva Hedman pelasi sekä yli 60-vuotiaiden avointa sarjaa että naisten C:tä, johon hän lähti ykkössijoitettuna.

Hedman pelasi viikonlopun kovimman urakan, viisi ottelua kahteen päivään. Kovakuntoinen eläkeläinen pääsi 60-vuotiaiden välieriin pudottamalla Renata Tuomiston 6–0, 6–2, mutta putosi mestari Pekka Yläselle 6–1, 6–1.

Finaalipaikka irtosi naisten C-sarjassa kahdella 2–0-voitolla, mutta finaalissa puhti loppui Smashin Laura Bukontea vastaan. Kotkalainen voitti 6–1, 6–4.

 

61-vuotiaassa Aulanko cupissa on viime vuodet vietetty hiljaiseloa. Tämänvuotinen kokonaispelaajamäärä, 50, oli sentään edellisvuotta parempi, mutta Aulanko cup on laantunut B-sarjan turnaukseksi.

Aulangolla pelattiin monta vuosikymmentä A-sarjaa ja jaettiin Aulanko cup -kiertopalkintoa, joka on sittemmin HTS:n puheenjohtaja Pertti Kiviniemen mukaan hukkunut. Edellisen kerran A-luokan mestaruudesta pelattiin kaksi vuotta sitten.

– Jollekulle se pokaali on jäänyt. Sen perään ei ole kauheasti kyseltykään, niin näin voi käydä, Kiviniemi toteaa.

Kiviniemi hankki keväällä turnaukselle uudet kiertopalkinnot, sekä miesten että naisten sarjoihin. Vakaana aikomuksena on järjestää Aulanko cupiin A-sarja ensi vuodeksi.

– Löysin eräältä vanhalta kaupparatsulta kaksi hienoa 45-senttistä pronssipatsasta mies- ja naistennispelaajista. Nyt kun on palkinnot, niin totta kai haluamme taas A-sarjan tänne.

Hämeenlinnan parhaassa kesätennismiljöössä pelataan sentään kansallisen kärkitason tennistä tänäkin kesänä. HTS isännöi Aulangon massakentillä Suomen kiertueen osakilpailua jälleen elokuussa. HäSa

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic