Urheilu Hämeenlinna

Steelersin teräksinen playoff-lanka hukkui espoolaiseen öljyyn

Steelers runkosarjan päätöskierroksille selkä seinää vasten. Oilers käytti vastahyökkäysmahdollisuutensa Hämeenlinnassa.
Steelersin tehokuningas Nico Jonaeson luikerteli karkuun Oilersin Justus Kainulaiselta ja Heikki Iiskolalta sunnuntain ottelun avauserässä. Kuvaaja: Riku Hasari

Steelers Hämeenlinnan miesten joukkueen flow-tila muuttui Salibandyliigan huipputärkeässä runkosarjaottelussa haparointiin ja pettymykseen jälleen sunnuntaina. Espoolainen Oilers oli kaksi erää alakynnessä vieraspelissään Hämeenlinnassa, mutta käänsi päätöserässä pelin voitokseen.

Dramaattiset loppunumerot kirjattiin maalein 7–10 (3–3, 3–1, 1–6). Pelissä oli hyvin samanlainen kulku kuin Steelersin edellisessä ottelussa Porin Karhuja vastaan, joka päättyi heikosta kolmannesta erästä huolimatta hämeenlinnalaisten jatkoaikavoittoon.

Tappio tarkoitti Steelersille sitä, että sen täytyy voittaa kaikki loput kolme otteluaan varsinaisella peliajalla mieliäkseen pudotuspeleihin, mikäli Nokian KrP voittaa maanantaina liigan heittopussin Kooveen. Lisäksi Teräsmiesten täytyy toivoa Westend Indiansin häviävän EräViikingeille

 

Steelersin päävalmentaja Petri Kemppainen oli niin käärmeissään joukkueensa käytännössä annettua sarjapisteet vastustajalle, että ryöpytti pukuhuoneessa joukkuetta huudon kaikuessa hallin käytävälle. Kemppainen yritti lopulta muotoilla viralliset kommenttinsa niin, ”ettei kenellekään tulisi paha mieli”.

– Vaikka tuosta kolmannesta erästä etsisi mitä, niin ei voi kiittää kuin yleisöä, joka tsemppasi meitä loppuun asti. En ymmärrä, miten meidän keskustaamme vain käveltiin tekemään maaleja, kun olemme olleet tosi hyviä puolustamaan. Laskimme 29 kaksinkamppailuhäviötä ja kahdeksan keskialueen harhasyöttöä, Kemppainen kertoi.

Lähes jokainen Oilersin maali syntyi vastahyökkäyksistä, jotka olivat seurausta Steelersin huolimattomista keskialueen ylityksistä, avaussyötöistä tai muista pallonmenetyksistä, jotka johtivat ylivoimahyökkäyksiin. Pisteet 3+2 tehnyt Oilersin Heikki Iiskola iski kaksi maaleistaan alivoimalla.

Steelers ei ollut järin huolellinen kahdessa ensimmäisessäkään erässä, mutta peli hajosi täysin kolmannessa, kun Oilers tiivisti puolustamistaan. Kahden maalin johto lipesi erätauon jälkeen alle kolmessa minuutissa, ja pistepörssin kakkonen Justus Kainulainen hassutteli ratkaisevan 8–6-maalin viisi minuuttia ennen loppua.

 

Steelersin tähtipelaajien ottelu oli kaksijakoinen. Ykkössentteri Nico Jonaeson oli reilut puoli tuntia liekeissä kooten pisteet 2+2, mutta hänenkin teholukunsa painui miinukselle, kun Steelersin ykköstä vastaan iskettiin kuusi maalia.

Kakkosketjussa aloittanut Ville Lastikka oli puolestaan melko varjossa koko ottelun, teki yhden maalin ja ampui kertaalleen ylärimaan. Santtu Pohjonen päästi yhdeksän maalia ja torjui 19 laukausta (torjuntaprosentti 68), mutta piti muutamalla huippupelastuksellaan kotijoukkueen pelissä mukana.

– Kärkimiehet menivät edestakaisin toisessa pelissä putkeen. Päätöserässä heillä meni neljä omiin. Siinä on paljon parannettavaa, että kaikki pelaisivat, kuten Steelersissä pelataan, eivätkä surffailisi, Kemppainen tylytti.

Markus Sipronen teki Steelersille kaksi maalia ja ykkösketjun kolmas lenkki, nuori Pyry Kauppinen tehot 1+1. Lisäksi kotijoukkueelle maalasi Timo Johansson.

– Olimme kyllä vieraskoreita viimeisessä erässä. Lörähti ne kuuluisat ruskeat housuun. Kaikki saumat oli kolme pistettä ottaa, Steelers-kapteeni Johansson harmitteli.

Iiskolan lisäksi Oilersin pisteissä kunnostautuivat tutut johtohahmot, LASB-kasvatti Kainulainen (3+2) ja kapteeni Casper Pfitzner (2+1).

 

Playoff-paikka on kaikkea muuta kuin Steelersin omissa käsissä ja uhkaksi on muodostunut myös joutuminen ”niihin saatanan karsintapeleihin”, kuten Kemppainen playoutia kuvaili. Eroa putoamistaistoon on enää yksi piste, kun 12:ntena oleva OLS katkaisi SB Welhojen puolivälierähaaveet.

– Ei tässä enää ole playoffeihin mitään asiaa, ainakaan tällä pelillä. Saa nähdä nyt, mitä tämä joukkue haluaa. Se on iso haaste, ja siitä täytyy puhua joukkueen kanssa tiistaina, Kemppainen sanoi.

Steelers pelaa ensi viikolla loput kaksi kotipeliään, torstaina Happeeta ja sunnuntaina Welhoja vastaan. HäSa