Urheilu Hämeenlinna

Teräs sulaa kilpaa keväthankien kanssa – Taikoiko Welhot Steelersille lisää kotipelejä?

Elenia-areenassa saatetaan sittenkin nähdä vielä liigasalibandyä tänä keväänä. Steelersin miesten sarjapaikka ei varmistunut Welhojakaan vastaan.
Nico Jonaeson ja Santeri Pohjonen varjelivat Steelersin maalia 1–1-tasoituksen tehneeltä Eetu Vepsäläiseltä. Kuvaaja: Riku Hasari

Hämeenlinnalaisella edustussalibandyllä on teräksisissä jalaksissaan kevätkauden alamäessä niin kova luisto, että joukkue pärjäisi omaa lajiaan paremmin kenties rattikelkkailussa.

Steelers Hämeenlinnan miehet aloittivat vuoden Salibandyliigan sijalta kahdeksan ja taistelivat pudotuspelipaikasta vielä viikko sitten. Nyt tiukkaa tekee varmistaa edes liigapaikka ensi kaudeksi.

Steelers on napannut täyden pistepotin viimeksi ennen joulutaukoa, joulukuun 20. päivän kotiottelussa liigasta varmuudella putoavaa Kooveetä vastaan. Vuoden ensimmäistä kolmen pisteen voittoa ei tullut Steelersille edes runkosarjan viimeisessä kotiottelussa, jossa sitä jo lähes vaadittiin.

Sunnuntaina Elenia-areenassa kävi varkaissa kuopiolainen SB Welhot, joka kamppailee samoista sijoista Steelersin kanssa. Welhot oli parempi jalkapallolukemin 2–1 (0–1, 1–0, 1–0).

Tasapisteissä sijoilta 11 ja 12 otteluun lähteneillä joukkueilla oli kohtaamisessaan panoksena liigassa säilyminen, Steelersillä varma, Welhoilla todennäköinen.

Maalinteko oli kuitenkin puolin ja toisin vaikeaa yhdessä kauden tasaväkisimmistä otteluista. Steelers-päävalmentaja Petri Kemppainen ihmetteli vähämaalisuutta.

– Tiesimme, että tulee tasainen ja vähämaalinen peli, mutta 1–2 on aika ihmeellinen tulos salibandyssä, Kemppainen totesi.

Welhot kirjautti neljä laukausta enemmän maalia kohti (26–22), mutta enemmän huippupaikkoja loi Steelers. Maalinteossa onnistui vain kotijoukkueen vahvassa alkurynnistyksessä Ville Lastikka tutkaparinsa Nico Jonaesonin syötöstä. Tolpat kolisivat tämän jälkeen muutaman kerran.

Savolaiset tekivät puolestaan salama-alun ottelun toiseen erään. Sitä oli pelattu tasan minuutti, kun Eero Vepsäläinen pääsi nautiskelemaan Janne Pitkäsen tarjoilusta ja lukemat olivat tasan.

Kun reilu erä oli palloteltu tavalla, jolla ottelu olisi voinut kääntyä kummalle tahansa, käänne tuli lopulta ajassa 53.08. Roni Väänänen veti pakin paikalla liikkuvat taakse ja kiskaisi voitto-osuman erinomaisesti pelanneen Steelers-vahti Santeri Pohjosen taakse.

Lopun pyöritti luonnollisesti Steelers, kun SB Welhot vetäytyi puolustamaan johtoaan.

Kemppainen näki heikon alkuvuoden ja paineiden kasautumisen vaikuttaneen varsinkin maalintekoon.

– Ei voi sanoa, ettei joukkue yritä, mutta ehkä se johtuu pienestä jännityksestä, ettei maaleja tule. Siitä puuttuu rentous. Totta kai päät painuvat, kun ei tule onnistumista. Arjessa se ei ole näkynyt, mutta tämä on maalintekopeli, Kemppainen totesi.

Koko kauden Steelersin takana vaaninut Welhot on myös tottunut pelaamaan “kuolemanotteluita” viime aikoina ja hallitsi sunnuntaina oman pelinsä paremmin.

– Tämä porukka on vuosien varrella näyttänyt syttyvänsä vasta, kun panos on kova. Mutta hienon joukkueen merkki, että jätkät vetävät kentällä sitä kovemmin, mitä kovempi ottelu on. Pari erää olimme mielestäni kuskin paikalla ja pääsimme iskemään kaverin heikkouksiin, Welhojen päävalmentaja Janne Kainulainen sanoi.

Steelersin seuraava kohtalonpeli on ensi lauantaina, kun kaikki joukkueet pelaavat yhtä aikaa kello 17 viimeisen ottelunsa. Teräsmiehet vierailevat Espoon Otaniemessä Westend Indiansin luona ottelussa, jossa panoksena ei ole suunniteltu pudotuspelipaikka, vaan putoamiskarsinnan eli playoutin välttäminen.

Jotta Steelers välttäisi vähintään kolme lisäottelua Porin Karhuja vastaan, sen täytyy voittaa ja joko LASBin (Classic ja EräViikingit), OLS:n (Nokian KrP) tai Welhojen (TPS) hävitä viimeinen ottelunsa.

– Meillä oli nyt hyvä harjoitusviikko ja luotin, että tänään saamme sen voiton. Ensi viikolla taas normaali arki ja sitten pelataan. Meillä on ollut sarjapaikkaan 10 ottelupalloa, niin josko se 11. sitten riittäisi, Kemppainen pohti. HäSa