Urheilu

Teräsmiehet sulivat jatkoaikatappioon – "Kovaa on tällä hetkellä Steelersin arki"

Toinen peräkkäinen kotitappio sarjan päävastustajille sai päävalmentaja Petri Kemppaisen pyörittelemään päätään.
Pallosta vääntäneet Tuomas Puisto (vas.) ja Elmeri Saukkonen iskivät torstai-illan maalitalkoissa kaksi maalia mieheen.

Steelers Hämeenlinna koki toisen kotitappion peräkkäin, kun salibandyliigan nousijajoukkue FBT Karhut Porista haki Elenia-areenasta jatkoaikavoiton maalein 6–7 (3–2, 1–0, 2–4, 0–1).

– Kovaa on tällä hetkellä Steelersin arki. Ei pystytty toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaa kuin ajoittain. Nyt täytyy miettiä, miten saadaan ryhmä syttymään. Ei viimeistä erää voi hävitä tuolla tavalla, emmekä voi menettää pisteitä Karhuille, jos aiotaan tässä sarjassa pärjätä, Steelersin päävalmentaja Petri Kemppainen ripitti.

Karhuilla oli alla viime sunnuntailta Kuopion Welhoista myös jatkoaikavoitto, jolla viiden ottelun tappioputki oli katkennut.

Torstai-iltana porilaisten kokoonpanosta puuttuivat tehomies Benjamin Lepola sekä neljä puolustajaa, eikä vieraiden peli häikäissyt varsinkaan kahdessa ensimmäisessä erässä.

Steelers tuli peliin kovalla sykkeellä ja kaikki kolme ketjua loivat painetta. Kolmosketjuna pelannut Jose Takalan johtama nuorisovitja avasi maalihanat.

Elmeri Saukkonen otti katkon keskiviivalla, käytti pallon Leevi Kainulaisella ja ohjasi sen maalin edestä taitavasti verkkoon.

– Rytmitimme ennakkoon peliä niin, että Takalan kenttä laitettiin kolmoskentäksi. Se toteuttikin parhaiten läpi pelin suunnitelmaamme eli pallo päätyyn ja pörrätään, Kemppainen kertoi.

Karhut pääsi peliin mukaan ylivoimalla, kun Tuomas Puiston napakka veto yllätti Steelersin maalissa torjuntavuorossa olleen Pasi Järvisen.

Kakkosketjun Timo Johansson kuittasi Steelersin uudelleen johtoon Aleksi Kulmalan passista ja nuorisoketjuun Niko Einiön paikalle nostettu Kainulainen (1+1) ohjasi Jere Kemppaisen vedon maaliin ja lukemiksi 3–1.

Erän loppuun Karhut pääsi kaventamaan taukolukemiksi 3–2 Steelersin ykkösketjun löysän puolustamisen myötä.

Toisessa erässä oli molemmin puolin paikoin enemmän vauhtia kuin taitoa. Heti erän alkuun ykkösketjussa Nico Jonaesonin pelikiellon takia jatkanut Antti Aarnio loukkaantui ja Steelersin ketjut menivät osittain uusiksi.

Kakkosketju jatkoi vahvaa peliään ja erän ainoan maalin ohjasi illan toisellaan Timo Johansson (2+0) Olli Jaakonsaaren laukauksesta.

Päätöserään Karhut tiivisti kahteen ketjuun, mutta heti erän alkuun Steelersin uusittu ykkösketju iski komean osuman.

Elmeri Saukkonen (2+0) laukoi Ville Lastikan syötöstä 5–2 ja peli näytti kääntyvän kotijoukkueelle, joka heti perään tuhlasi muutaman huippupaikan. Mutta klassiseen tapaan ”kun itse et tee paikoista maaleja, kaveri tulee ja kuittaa”.

Karhujen yritys palkittiin ajassa 48.12 ja alle kolmessa minuutissa lukemat olivatkin 5–5 Antti Vuorisen viimeisteltyä kaksi maalia.

Steelers otti aikalisän ja tiivisti omaa miehitystään, mutta kolmisen minuuttia myöhemmin Tuomas Puisto (2+0) vei Karhut ensi kertaa johtoon.

– Pakko oli tiivistää nippua. Meille tuli käsittämättömiä virheitä keskialueella. Palloja hukattiin, vaikka piti pelata syvään, Kemppainen harmitteli ratkaisuhetkiä.

Steelers otti maalivahdin pois ja pyöritti ylivoimaa. Lopulta Jarno Mäkisen syöttö löysi maalin kulmalle nousseen Samuli Grönforsin ja lukemat olivat 6–6.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain 24 sekuntia, kun maalinedushässäkän seasta Juho Myllyharju teki voittomaalin ja aloitti Karhujen voitonjuhlat.

Steelers jatkaa sarjassa yhdeksäntenä kahden pisteen päässä pudotuspeliviivasta. Takana on kymmenen ottelu, joista kuusi vieraissa.

Pelit jatkuvat kahdella vieraspelillä ja heti lauantaina suuntana on Jyväskylä, jossa vastaan asettuu sarjanelonen Happee. Steelers saa takaisin kokoonpanoonsa kahden ottelun pelikiellon kärsineen ykkösketjun sentterin Nico Jonaesonin.

– Katsotaan mitä tehdään huomenna, pitää jutella valmennuksen kesken, Kemppainen totesi. HäSa

Päivän lehti

27.1.2020