Urheilu

Terävä Dicken haastoi Cocksin ja tasasi finaalivoitot – Alun jähmeys kostautui

Cocksin viime hetken nousu ei johtanut onnelliseen loppuun.
Cocksin pelinrakentaja Sasa Puljizovic teki perjantaina hyvää työtä, mutta erittäin terävän kotijoukkueen Dickenin kaatoon ei bosnialaisenkaan hyvä panos nyt riittänyt. Kuva: Kari Kuukka
Cocksin pelinrakentaja Sasa Puljizovic teki perjantaina hyvää työtä, mutta erittäin terävän kotijoukkueen Dickenin kaatoon ei bosnialaisenkaan hyvä panos nyt riittänyt. Kuva: Kari Kuukka

Käsipallon SM-liigan finaalisarja jatkui perjantaina Helsingissä kotikomennossa. Dicken hallitsi kentän tapahtumia alusta loppuun ja vei ansaitun voiton Riihimäen Cocksista maalein 30–27 (16–10). Näin voitot on tasattu, joten mestaruus ei vielä ratkea joukkueiden seuraavassa kohtaamisessa sunnuntaina.

Cocks aloitti toisen finaaliottelun hieman poikkeuksellisella kentällisellä. Toki tutkapari Teemu Tamminen ja Nico Rönnberg kuuluivat laitahyökkääjä Roni Syrjälän tapaan avauskokoonpanoon, mutta esimerkiksi keskiviikkona erinomaisesti pelannut sentteri Yury Lukyanchuk aloitti vaihtopenkillä.

Sasa Puljizovic sai avauksessa peliaikaa ja vaikka Cocksin hyökkäys oli ajoittain hieman hukassa, piti juuri Puljizovic hyvällä viimeistelyllään riihimäkeläiset kamppailussa mukana. Bosnialainen pelinrakentaja tykitti avausjakson puoliväliin mennessä jo neljä maalia.

 

Hyvästä yrityksestä huolimatta Cocks ei peliään saanut totuttuihin uomiin. Ongelmia oli erityisesti puolustuspäässä. Dickenin nopea hyökkäyspeli oli tyrmäävän tehokasta ja tauolle mentäessä kotijoukkue oli karannut jo kuuden maalin johtoon.

Toki myös Cocksin maalinteko takkusi. Patrik Roslander teki helsinkiläisten maalissa erinomaisia torjuntoja ja sai liikkuvalta puolustukselta tukea. Cocksin tärkeimmät maalintekijät, Tamminen, Rönnberg ja Vitalie Nenita eivät ensimmäisen puolituntisen aikana maaleilla juhlineet.

Toisen jakson alkuun Cocksin Andrei Novoselov, Davor Basaric, Rönnberg ja Puljizovic kavensivat nopeasti maalieroa. Kun myös Tamminen nyt onnistui kahdesti maalinteossa, kuroi Cocks kotijoukkueen etumatkan kahteen maaliin. Jähmeä alku näytti jääneen taakse ja peli kulki taas paremmin.

Dicken reagoi riihimäkeläisten kiriin ottamalla aikalisän. Aikalisän jälkeen kotijoukkue sai jälleen sekä puolustuksensa että hyökkäyspelinsä taas järjestykseen.

Dicken pystyi edelleen pelaamaan Cocksin ratkaisijoista niin Tammisen kuin Rönnbergin tehottomiksi. Kotijoukkue karkasi hyvin nopeasti organisoiduilla pelillään ja tähtihyökkääjiensä Filip Söderlundin sekä Max Granlundin johdolla seitsemän maalin johtoon.

 

Kamppailun lopussa Dicken hieman jo huokaisi ja samaan aikaan Cocks kehitti latvialaishyökkääjä Nils Kreicbergsin johdolla loppukirin.

Sisuuntunut Cocks teki vielä neljä maalia, joten pieni oljenkorsi joukkueelle loppuminuuteille jäi. Dickenin etumatka oli kutistunut kolmeen maaliin ja pelikellossa oli aikaa edelleen jäljellä runsaat kolme minuuttia.

Cocks haki ahnaasti lisäosumia, mutta Kreicbergsin vedot jäivät Dickenin maalissa toisella jaksolla pelanneen Mikael Mäkelän näppeihin. Dickenin onnistui turvata etumatkansa ja voitot ovat nyt kahden ottelun jälkeen tasan. HäSa

Lue myös: Urheilutalon liigakäsipalloilut ehkä pelattu – Cocksin kotipelit voivat päättyä Siuntiossa

Päivän lehti

12.7.2020