Urheilu

Terhi Pollari avasi kautensa – "Hieman jäi hampaankoloon"

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Terhi Pollari oli 17:s Italiassa.
Terhi Pollaria jäi kismittämään kirivaihteen hyytyminen. Kuva: touho häkkinen
Terhi Pollaria jäi kismittämään kirivaihteen hyytyminen. Kuva: touho häkkinen

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Terhi Pollari kilpailee pitkän matkan massahiihdoissa Ski Marathon Team Austrian riveissä ja kausi Ski Classics-sarjassa alkoi viikonloppuna Italiassa.

– Olimme koko viikon Livignossa 1800 metrin korkeudessa. Perjantain tiimikisassa olimme 13:s ja siihen tulokseen voi näissä karkeloissa olla todella tyytyväinen. Oma meno oli osuudellani yllättävänkin pirteää, Pollari kertoi.

Sunnuntaina 35 kilometrin perinteisen tyylin La Sgambedassa Pollari oli toiseksi parhaana suomalaisena 17:s (+3.27).

22 kilometrin kohdalla Pollari oli vielä noin puolen minuutin päässä kärjestä, mutta lopussa ero kasvoi.

– Mäkikirissä porukka hajosi ja jäin hiihtämään muutaman hengen ryhmään. Hieman jäi hampaankoloon, ettei kirissä pystynyt vetämään kovempaa ja roikkumaan letkassa pidempään, Pollari summasi.

– Kärsin keväällä kyynärpäävammasta ja kauteen valmistautuminen oli erilaista. Tällä hetkellä homma on hyvin hanskassa. Seuraavat pitkät kisat ovat todennäköisesti vasta tammikuussa, joten harjoitellakin vielä ehtii. Tarkoitus on kisata kotimaassakin, mutta kisakalenteria ei ole lyöty vielä lukkoon.

Voiton vei Ruotsin Britta Johansson Norgren ajalla 1.41.32,8 ja viiden hiihtäjän kärkiryhmästä seuraavina olivat Katerina Smutna (+2,2) ja Kari Vighagen Gjeitnes (+4,4).

Muista suomalaisista Heli Heiskanen oli 16:s (+2.22), Rebecca Immonen 21:s (+5.51) ja Noora Kivikko 24:s (+7.28).

Miehissä ykköseksi ylsi Ruotsin Emil Persson ajalla 1.27.35,0 ennen norjalaiskaksikkoa Morten Eide Pedersen (+0,4) ja Stian Hoelgaard (+0,5).

Ari Luusua taisteli tiukassa kiritaistossa kahdeksanneksi vain 5,7 sekuntia voittajasta. Niko Koskela oli 20:s (+19,4) ja Heikki Korpela 39:s (+1.31). HäSa

Päivän lehti

27.2.2020