fbpx
Urheilu

Terhi Pollari toinen Itävallan klassikkohiihdossa

Kuva: Jaakko Kyrö
Kuva: Jaakko Kyrö

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Terhi Pollarin kausi jatkui Itävallassa, jossa hän osallistui 42 kilometrin perinteisen tyylin Dolomitenlauf-kilpailuun.

Kyseessä oli 50-vuotisjuhlakilpailu ja Pollarille valmistautumista ensi viikonlopun Marcialongan Ski Classics-sarjan osakilpailuun.

Skimarathon Team Austrian riveissä pitkän matkan kisoissa hiihtävä Pollari oli naisten kilpasarjassa toinen ajalla 1.49.44,8.

Edelle ehti 21-vuotias saksalainen Melina Schöttes (1.46.58,0) ja kolmas oli myös saksalainen Hanna Nöhmeier (1.57.29,1).

– Alkuviikon sairastelu verotti päivän virettä ja vei tehoja kropasta, joten voitosta en kyennyt kunnolla taistelemaan. Mutta hienoa oli päästä kisaamaan ja juhlavuoden kunniaksi hiihdettiin alkuperäisellä reitillä, joka on vauhdikas ja alamäkivoittoinen. Hienot kisat olivat itävaltalaiset laittaneet pystyyn, Pollari kertoi.

– Jään harjoittelemaan tänne Lienzin ja Obertilliachin alueelle ja torstaina siirrymme sitten Val di Fiemmeen valmistautumaan Marcialongaan.

Miesten kisan voitti Norjan Vinjar Skogsholm (1.35.59,2) ja kuuden miehen kiritaistossa toiseksi ylsi Veli-Matti Räsänen (+0,7). Viime vuoden voittaja Sveitsin Toni Livers jätettiin kuudenneksi (+3,3). HäSa

Menot