fbpx
Urheilu

Terhi Pollari urakoi toiseksi maailman pisimmässä hiihtokilpailussa karvan alle 15 tunnissa

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Terhi Pollari urakoi huiman 220 kilometrin Nordenskiöldsloppetin, jota pidetään maailman pisimpänä hiihtokilpailuna.

Nykymuodossaan neljännen kerran järjestetyssä perinteisen tyylin kilpailussa oli mukana yli 400 hiihtäjää 21 eri maasta ja reitti kulki Pohjois-Ruotsin tunturimaastoissa. Kilpailun juuret ovat vuodessa 1884 ja lähtö ja maali ovat Jokimukan kunnassa.

Pollari hiihti ajan 14.59.18 ja oli naisten sarjan kakkonen. Voiton vei Ruotsin Nina Lintzen (13.51.07) ja kolmanneksi sijoittui toinen ruotsalainen Olivia Hansson (15.40.55). Naisia lähti matkaan 37, joista 28 selvisi maaliin.

Lähtö kisaan oli aamukuudelta ja sääennuste lupaili yöpakkasten myötä alkumatkaan nopeaa keliä.

– Aamurapsakan sijaan yöllä satoikin 5 senttiä uutta lunta ja eka puolikas taivallettiin paikoin yli 10 metriä sekunnissa vastatuulessa, joten reissusta tuli lopulta lähes 15 tunnin mittainen. Melkoinen elämyshän tuo oli. Selvisin urakasta ilman suurempia ongelmia, vaikka viime päivät meinasi kyllä jännittää, kertoi Pollari, jolle aiemmin pisin kisa on ollut 90 kilometrin Vasaloppet.

– Toki takana on muutamia seikkailukilpailuja ja uskon, että niistä oli tähän kisaan hyötyä. Mutta vaikka olin hyvin valmistautunut, niin harvemmin sitä kuitenkaan 220 kilometriä on tasatyöntöä vedetty. Loppumatkan varmistelin kakkossijaa ja välttelin kaikkea turhaa energiahukkaa.

Pitkän matkan hiihdoissa Pollari edustaa Skimarathon Team Austria-tallia, mutta kauden aikana hän on kilpaillut myös Hämeenlinnan Hiihtoseuran väreissä sekä viestissä että henkilökohtaisilla matkoilla. Kisakausi päättyi Nordenskiöldsloppetiin.

Miesten sarjan ykkönen oli Norjan Andreas Nygård ajalla 11.49.09 ja hän löi kiritaistossa sekunnilla maanmiehensä yvind Moen Fjeldin. Sama kaksikko oli kärjessä myös kahtena edellisenä vuonna. Paras suomalainen oli seitsemäntenä Hans Mäenpää (12.13.28). HäSa

Menot